Skip to content
Katrineholm Bandy ställs mot Nässjö IF på bortaplan under lördagen.
FOTO: Tobias Sterner

Efter islossningen - KB vill bygga vidare

10 februari 2023

Efter de två blytunga segrarna förra helgen vill Katrineholm Bandy spinna vidare på den goda formen till lördagens bortamöte med Nässjö IF.

En offensivt tuff säsong fick tillslut sin stora vändning för Katrineholm Bandy under förra helgen då de båda hemmamatcherna mot Kalix och Tellus slutade med totalt 20 gjorda mål framåt och sällan har väl ordet ketchupeffekt varit mer passande. Segrarna innebär även att laget nu har möjligheten att bli matematiskt klara för allsvenskt spel nästa säsong redan under fredagskvällen beroende på resultatet i Borlänges bortamöte med Ljusdal, men oavsett det så har KB själva fullt fokus på en bra insats i Stinsen Arena under lördagen där Nässjö IF står för motståndet.

– Vi vill avsluta den här säsongen med så bra genomförda matcher som möjligt och gå för sex poäng på de tre som är kvar. Vi vet att Nässjö har mycket att spela för också, så det kommer bli en tuff match oavsett hur det går uppe i Ljusdal ikväll. Vi ska göra vårt och sedan om de andra matcherna går vår väg är en helt annan grej, men vi går in för att ta två poäng imorgon (läs; lördag), säger assisterande tränare Thomaz Doktare.

Föga förvånande har det även varit tydligt att förra helgens segrar satt sina spår på humör och känsla i omklädningsrummet och på isen under träningsveckan.

– Det har märkts ganska tydligt inne i omklädningsrummet när vi får utdelning på det vi har krigat, kämpat och jobbat för under lång tid. Tidigare har vi inte fått in bollen trots att vi har skapat målchanser och istället har vi åkt dit i slutet i två matcher, mot Boltic och Tillberga, som vi förlorar på övertid. När den här islossningen då kommer så märker man på killarna att det släpper för dem också. Det märks både på träningarna och i omklädningsrummet att det är en annan jargong, säger Doktare.

Lördagens småländska motståndare vann lagens möte i Kronfågel Arena i november tydligt och klart, men den senaste tiden har spelet hackat för "De Blåe". NIF har bara vunnit två matcher sedan annandag jul, men har trots det alltjämt en teoretisk chans att nå elitseriekval. En chans de inte lär släppa taget om enkelt.

– Jag förväntar mig att Nässjö, som har haft en tuffare period nu, vill säkra två poäng imorgon för att fortfarande ha chans på kvalplatsen uppåt. De kommer gå fullt ut för det och jag tror att det kommer bli en ganska tajt match imorgon. Det kommer nog inte bli så målrikt. Vi är ganska bekväma i vårt försvarsspel och den defensiv vi har visat upp nu de senaste matcherna. Samtidigt har det hackat lite för dem i målskyttet, så en tajt och jämn match. Det kommer vara fight där ute, säger Thomaz Doktare.

Till lördagens match har huvudtränare Hyttinen och hans kollega Doktare för ovanlighetens skull snudd på alla spelare tillgängliga och uttagningsbara. Robin Hellqvist är tillbaka från sjukdom och det enda nya på minuskontot är att Olle Ekholm tvingas vila som en försiktighetsåtgärd på grund av skadekänning.

Matchtruppen mot Nässjö: Jere Korhonen, Henri Mattila, Marcus Mårtensson, Niklas Eriksson, Ville Hämäläinen, Pontus Nordenfors, Joonatan Irtamo, Simon Blomkvist, Jesper Ekström (K), Esko Liukkonen, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson, Jonathan Hyttinen.

Lördagens match startar 14.00 i Stinsen Arena och om ni inte har vägarna förbi så går det utmärkt att se matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.50 >>

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: