Skip to content
Passningsspelet fallerade för Katrineholm Bandy i bortamötet med Nässjö.
FOTO: Tobias Sterner

Slarvigt KB föll i Nässjö

11 februari 2023

Efter tre segrar på de fyra senaste matcherna och ett säkrat allsvenskt kontrakt lyckades Katrineholm Bandy inte komma upp i nivå i lördagens bortamöte med Nässjö.

Formen har varit stigande för Katrineholm Bandy under den senaste månaden och under fredagskvällen blev det klart att laget kommer att spela i Bandyallsvenskan även nästa säsong i och med Borlänges förlust borta mot Ljusdal.

Om det var en kombination av lättnad och motivationsbrist eller om det var något annat som satte krokben för laget i Nässjö under lördagen är svårt att avgöra, men klart står att sörmlänningarna inte fick det egna spelet att stämma. Defensivt satt strukturen från tidigare, men med boll hade KB förtvivlat svårt att kugga i.

Hemmalagets hörnskytte, som är bäst i serien, satte dem tidigt i förarsätet, men Linus Doktare såg till att gästerna svarade tämligen omgående. Därefter var det dock slut på det roliga för de vitklädda. NIF tog ledningen igen precis innan paus och i den andra halvleken fortsatte Katrineholms slarviga passningsspel att prägla matchbilden. Ett inspel från kortlinjen och ytterligare en hörna senare hade hemmalaget fastställt slutresultatet till 4-1 inför en troligtvis lomhörd hemmapublik efter att maxade högtalare förvandlat Stinsen Arena till Mello-skränets högborg för ett par timmar.

– Vi är inte riktigt där idag, tycker jag inte. Man kan prata om taktiska saker hit och dit, men jag tycker inte att vi ger 100 procent, alla spelare, idag. Det är för dålig inställning, säger Niklas Eriksson.

– Tanken var att bygga vidare på det vi gjorde förra helgen som var riktigt, riktigt bra. Det kändes som att vi skulle kunna få till det inför matchen, men istället gör vi ingenting av det. Inget passningsspel, ingenting. För långa bolltransporter. Allt är för dåligt bara, helt enkelt.

Efter lördagens plump väntar nu säsongens sista hemmamatch härnäst och detta mot ett Åby/Tjureda som febrilt jagar en kvalplats till Elitserien. Ännu ett högmotiverat motstånd med andra ord, mot ett KB som vill visa hemmapubliken en sista gång den här säsongen vad man egentligen kan.

– Det är inställningen som behöver upp. Jag tror inte det taktiska är så jäkla viktigt mot Åby, för om inte vi är med i den matchen kommer det att gå undan. Så enkelt är det. Vi får prata lite om det här och så får vi tagga igång så mycket vi kan. Det är ändå sista hemmamatchen och jag tycker att vi bjöd publiken på två riktigt roliga matcher förra helgen. Det är ju roligt när folk uppskattar att komma ner och titta, så det är där vi får leta energi igen, säger Eriksson.

Matchfakta: Nässjö - Katrineholm
Mål:
1-0 9' Pontus Nordström (Kevin Runbom, hörna), 1-1 15' Linus Doktare (Jesper Ekström), 2-1 42' Patrik Gustafsson Thulin (Albin Ottosson), 3-1 53' Albin Ottosson (Lucas Eberhardzon), 4-1 70' Viktor Lindqvist (Kevin Runbom, hörna).
Hörnor: NIF: 10 (2) KB: 8 (0)
Utvisningar: NIF: 1x10 min KB: 1x5 min
Publik: 282 personer, Stinsen Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Niklas Eriksson nedan: