Skip to content
Linus Doktare jublar efter ett av sina fyra mål mot Åby/Tjureda
FOTO: Hilda Doktare

Doktare fyramålsskytt i galen match

18 februari 2023

Det blev ingen perfekt avslutning på hemmasäsongen 22/23 för Katrineholm Bandy, men väl en underhållande och galen tillställning mot topplaget Åby/Tjureda.

Inför säsongens sista hemmamatch för Katrineholm Bandys del var det gästande Åby/Tjureda som hade pressen på sig att vinna i sin jakt på en plats i elitseriekvalet, men när så gott som alla parter förväntade sig en tajt och tillknäppt historia blev lördagens match någonting helt annat.

Gästerna rivstartade och tilläts skjuta hej vilt mot ett passivt hemmaförsvar och redan efter drygt sex minuters spel visade resultattavlan 0-3. Hemmamålvakten för dagen, Adam Björk, började för en sekund känna oroväckande vibbar från den senaste matchen han spelade, bortamötet med Örebro, men den här gången styrde lagkompisarna upp skutan.

Direkt efter 0-3-målet klev nämligen Linus Doktare in i handlingen och en kvart senare hade "Limpo" gjort hattrick och matchen var kvitterad.

– Jag lyckas få med mig två lyft till de första två målen, så det blir frilägen och sedan satt äntligen ett skott den här säsongen, skrattar Doktare.

Sex mål på drygt 20 minuter var synnerligen ögonbrynshöjande, men lagen var inte färdiga där. När gästerna gjorde 3-4 svarade hemmalaget och gjorde 4-4 genom Gustav Mattsson och när smålänningarna hittade ännu en ledning så var det Gustaf Doktares tur att kliva fram med en riktig läckerbit fram till 5-5. Samme Doktare såg sedan även till att KB tog ledningen för första gången i matchen, men med den första halvlekens sista skott kunde Filip Fransson sätta 6-6 på en tveksamt dömd straff. Utandning.

– Det svängde åt båda hållen. Vi ligger väl under med 0-3 efter sju minuter, men så är det 3-3 efter 20 istället. Så det var riktigt svängigt, säger Linus Doktare.

Den andra halvleken blev betydligt mer strukturerad defensivt från båda lagen och det som tillslut fällde avgörandet var gästernas skytte. Filip Fransson svarade för två hörnmål i den andra akten, vilket räckte för säkra segern mot ett Katrineholm, som fick se Linus Doktare peta in sitt fjärde mål i matchen i den andra halvleken. En tung förlust, men utan att huvudena hängde allt för mycket på hemmaspelarna efteråt.

– Vi släppte till lite för mycket, så det blev bättre i andra halvlek. Bakåt i alla fall. Det är chanser åt båda hållen i andra halvlek också, men de lyckas slå dit två hörnor och det är avgörande idag, säger KB:s fyramålsskytt.

– Vi ger dem en riktigt bra match. Vi hade tufft borta mot dem och föll med 12-2, men idag visar vi att vi kan mäta oss med topplagen.

Nu återstår endast en match av den allsvenska säsongen och det är kommande lördags bortamöte med Surte BK i Ale Arena.

– Det är alltid kul att få med sig en vinst i slutet av säsongen, så det är det vi ska gå för, säger Linus Doktare.

Matchfakta: Katrineholm - Åby/Tjureda
Mål:
0-1 3' Philip Lindqvist (Victor Lindahl, hörna), 0-2 4' Filip Fransson (Jonathan Svensson), 0-3 6' Jonathan Svensson (Victor Lindahl), 1-3 8' Linus Doktare (Jesper Ekström), 2-3 13' Linus Doktare (Ville Hämäläinen), 3-3 21' Linus Doktare (Robin Hellqvist), 3-4 23' Jonathan Svensson (Filip Lydén), 4-4 26' Gustav Mattsson, 4-5 30' Philip Lindqvist (Victor Lindahl), 5-5 36' Gustaf Doktare, 6-5 42' Gustaf Doktare, 6-6 46' Filip Fransson (straff), 6-7 63' Filip Fransson (Jonathan Svensson, hörna), 7-7 71' Linus Doktare, 7-8 76' Filip Fransson (Victor Lindahl, hörna)
Hörnor: KB: 5 (0) Åby: 13 (3)
Utvisningar: KB: 3x10 min Åby: 1x10 min 1x5 min
Publik: 223 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hör hela intervjun med Linus Doktare nedan: