Skip to content
A-laget får bibehålla samma ledarstab även under säsongen 2023/24.
FOTO: Tomas Nilsson/Martin Gustafsson

Klart: Hela A-lagsledningen förlänger

23 februari 2023

Ännu en stor och viktig pusselbit är på plats inför säsongen 2023/24. Detta då det nu står klart att hela ledarstaben bakom huvudtränare Jari Hyttinen väljer att fortsätta i sina roller.

Inför den här säsongen var det inte bara huvudtränare och en lång rad spelare som var nya i Katrineholm Bandys A-lag, utan det sattes även ihop en, till stora delar, ny ledarstab där bakom. Efter att huvudtränare Jari Hyttinen valt att förlänga sitt kontrakt med klubben i förra veckan står det nu även klart att hela den övriga staben gör samma sak. Ännu en stor och viktig pusselbit för ökad kontinuitet och arbetsro i gruppen.

– Det är jätteskönt att vi har ledarbiten till nästa säsong klar redan innan den här säsongen är slut. Det är värt hur mycket som helst egentligen. Vi är en grupp som fungerar oerhört bra tillsammans, så det ska bara bli ännu mer inspirerande än vad det har varit i år, säger assisterande tränare Thomaz Doktare, som för egen del tar med sig många nyttiga läropengar efter sin första säsong som tränare i Bandyallsvenskan.

– Jag kommer ju från ungdomsleden och hade lite seniorer i Division 1 förra året, så det har varit mycket nytt. Jag har sugit åt mig väldigt mycket information och erfarenhet under den här korta perioden, så förhoppningsvis kan jag leverera ännu mer nästa säsong.

Det finns många uppgifter som är klart enklare än att hitta engagerade och kompetenta ledare som är beredda att lägga ner den tid och det hjärta som krävs, så att ha ledarstaben för A-laget klar redan nu får sportchef Jonas Åkerström att jubla.

– Det här känns snudd på unikt, åtminstone under mina sju år som sportchef. Ledarstaben är den som får väldigt mycket att fungera i den dagliga verksamheten och de är alla oerhört viktiga för arbetet och gruppen. Att alla dessa, redan nu, är beredda att signa upp sig för nästa säsong är ett väldigt gott kvitto på hur arbetet har fungerat och det betyder väldigt mycket för oss som klubb, säger han.

Katrineholm Bandys ledarstab 2023/24:

Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

Fler nyheter om lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: