Skip to content
Niklas Eriksson, th, och Gustav Mattsson, tv, är två av spelarna som slåss om att toppa den interna poängligan.
FOTO: Tobias Sterner

Poängligakamp avslutar säsongen - "Mattsson ska inte få vinna"

24 februari 2023

På lördag avslutas den allsvenska bandysäsongen för Katrineholms del och det med bortamöte mot redan kvalklara Surte BK i Ale Arena.

Sedan det allsvenska kontraktet säkrades för ett par veckor sedan har Katrineholm Bandys fokus legat på att försöka spinna vidare på den goda formen och att få med sig så många positiva bitar som möjligt in i en lång försäsong. Under lördagen kommer sista chansen till detta då säsongens sista match spelas borta mot nykomlingarna Surte BK, som redan är klara för negativt kval.

Det råder dock inte total brist på anledningar att vara motiverad och heltänd inför lördagens drabbning i Ale Arena. Framförallt vill KB ha revansch för missräkningen när man förlorade hemmamötet med Surte med 2-6 i december. Då dominerade de rödblåa spelet, men utan att ha någon som helst effektivitet med sig och nu vill laget försöka vrida upp tempot i matchen ännu en gång.

– Jag har inte så bra koll på Surte. Det var längesedan vi mötte dem och jag har svårt att säga vad som har hänt sedan dess, men jag tror att vi ska försöka vara det bollförande laget och dra upp tempot i matchen. Det känns som att vi måste klara av det mot Surte. Det är väl det som blir målsättningen, säger anfallsstjärnan Niklas Eriksson.

Utöver möjligheten till två poäng, en potentiell tiondeplats i tabellen och en skön avslutning på en lång säsong så finns det ytterligare två kamper som betyder mer för vissa än för andra inför lördagen. Det är nämligen vidöppet i kampen om segern i den interna skytte- och poängligan.

Inför matchen toppas skytteligan av Gustav Mattson på 14 mål följd av Niklas Eriksson och Linus Doktare på 13. Poängligan toppas å andra sidan av Niklas Eriksson på 19 poäng, följd av Gustav Mattsson på 18 och både Linus och Gustaf Doktare på 17. En prestigefylld kamp som ska avgöras strax öster om Bohus under den sena lördagseftermiddagen.

– Det är väl inte så viktigt (att vinna poängligan reds. anm.). Det är nog viktigast för Mattsson, men det ska vi väl se till att hålla honom bakom oss, skrattar Niklas Eriksson.

– Nej, men det är klart att man vill vinna poängligan i sitt eget lag. Så är det väl. Det känns viktigare att få till vårt spel, men Mattsson ska inte få vinna i alla fall, flinar han vidare.

Eriksson själv känner även att han tagit stora kliv i rätt riktning gällande sitt eget offensiva spel under de senaste veckorna.

– Ja, det tycker jag. Jag får fortfarande inte dit alla bollar jag vill, men jag har en helt annan speed och det är mycket roligare att spela nu. Jag är i mycket bättre form och har en mycket bättre utväxling. Det känns mer som gamla jag på något sätt, så det är mycket roligare att spela nu, säger han.

Truppen till lördagens match presenteras cirka en timma innan avslag på våra sociala medier.

Lördagens match startar 17.00 i Ale Arena och om ni inte har vägarna förbi så går det utmärkt att se matchen på bandyplay.se med sändningsstart 16.50 >>

Se hela intervjun med Niklas Eriksson nedan: