Skip to content
Niklas "Messi" Eriksson har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: "Messi" satsar vidare - förlänger kontraktet

5 mars 2023

Hela 16 år efter A-lagsdebuten står det nu klart att Niklas "Messi" Eriksson satsar vidare med Katrineholm Bandy. Det nya kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Redan under säsongen 2007/08 gjorde en då 16-årig Niklas Eriksson debut för Katrineholm Bandys A-lag och sedan dess har han, med en enda säsong som undantag, varit klubben trogen. I seriespel har han totalt svarat för otroliga 339 mål och 415 poäng på 271 matcher och fler ska det bli.

Nu står det nämligen klart att "Messi" inte bara tar sikte på sin 16:e säsong i A-laget, utan att det även blir en 17:e. Den nyblivne 32-åringen har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till våren 2025.

– Niklas är den mest rutinerade spelaren vi har och utöver att bidra med ett enormt klubbhjärta så är han fortfarande en allsvensk anfallare av högsta klass. Att han så tydligt känner att han har mer att ge och att han fortfarande brinner för det här är ovärdeligt för oss och det är dessutom en väldigt stark signal att skicka att även ser det här på längre sikt än bara en säsong i taget, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Den gångna säsongen var långt ifrån Erikssons poängmässigt bästa i karriären, men trots det så vann han både interna poäng- och skytteligan med sina 16 mål och sex assist. Att han på äldre dagar även hittat en imponerande arbetskapacitet i defensiven är även det värdefullt för laget.

– Det var en rolig avslutning på säsongen och jag känner att jag har mycket kvar att ge. Jag känner framförallt att det ska bli roligt och att jag har en högre nivå kvar i mig, säger "Messi".

– Sista månaden tycker jag att vi har fått ihop både gruppen och spelet. Det är jättekul. Det är seriöst, det är professionellt och det känns som att det finns mycket kvar i den här gruppen.

Lagbygget till säsongen 2023/24 per måndagen den 6 mars*:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson nedan:

*Siffrorna inom parentes anger sista säsongen på spelarnas nuvarande kontrakt