Skip to content
Den 19-årige målvakten Lasse Korhonen är klar för Katrineholm Bandy.
FOTO:

Klart: Korhonen ersätter namne i Katrineholm

21 april 2023

Katrineholm Bandy har gjort klart med den finske målvaktstalangen Lasse Korhonen, som närmast kommer från spel i SM-tvåan Kampparit.

Efter att målvakten Jere Korhonen valt att lämna Katrineholm Bandy för nya utmaningar står det nu klart att det blir en landsman och namne som tar över platsen mellan stolparna. 19-årige Lasse Korhonen ansluter nämligen till KB på ett tvåårskontrakt.

– Det känns jättebra att kunna välkomna en väldigt stor målvaktstalang till Katrineholm. Vi har haft Lasse på vår radar länge och nu passade det alla parter bra att göra slag i saken. Hans målmedvetenhet, driv och vilja att hela tiden bli bättre kommer bli väldigt intressant att följa hos oss de kommande åren, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Korhonen kommer närmast från finska Kampparit, där han den gångna säsongen var högst bidragande till att laget tog sig hela vägen till final i slutspelet. Väl där blev dock Narukerä en för svår nöt att knäcka och nu ser talangen fram emot att ta nästa steg i karriären genom att göra Kronfågel Arena till sin nya hemmaplan.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Katrineholm och försöka bli en bättre bandyspelare. Jag pratade med Jari (Hyttinen, huvudtränare reds. anm.) och jag har hört mycket bra saker om Katrineholm från Ville (Hämäläinen) och Jere (Korhonen), så det var ett enkelt beslut tillslut, säger Lasse Korhonen.

Trots sin unga ålder står Lasse redan noterad för 60-talet matcher för Kampparits A-lag i Bandyliiga och de två senaste säsongerna har han där haft förtroendet som förstemålvakt. Han har även hunnit med att göra avtryck i Kronfågel Arena tidigare i karriären. Detta då han blev utsedd till P19-VM:s bäste målvakt när mästerskapet arrangerades i Katrineholm 2022.

– Det var en ära att vinna det priset och jag minns att Katrineholm var en riktigt trevlig stad. Jag gillade verkligen staden. Den påminner om Sankt Michel, där jag bor nu. Inte en så stor stad, men stor nog. Det är så enkelt när allt du behöver finns så nära, säger Korhonen.

Det är en målinriktad, seriös och ambitiös målvakt som ansluter och med samma Kampparit-utbildning i ryggen som namnen Jere även synnerligen välutbildad. Vid sidan av isen är det dock mer humor än allvarsamhet som gäller för 19-åringen.

– Jag är ofta den roliga killen, men på matchdagar pratar jag inte mycket. Utanför isen och på träning gillar jag att snacka mycket och skämta. Det är kul att få andra att skratta, men det är nog lättare för mig på finska än på svenska, skrattar han.

Flytten till Katrineholm underlättas också mycket av det faktum att det finns landsmän han känner sedan tidigare i truppen.

– Jag har pratat en del med Ville (Hämäläinen) och han var absolut en av anledningarna till att jag valde Katrineholm. Jag känner även Esko (Liukkonen) litegrann sedan tidigare då han spelade i Kampparit när jag var yngre, säger målvaktsförstärkningen.

Fakta:
Namn:
Lasse Korhonen
Position:
Målvakt
Ålder:
19 (född 2003)
Tidigare klubbar:
Kampparit
Meriter:
SM-silver med Kampparit 2023. Utsedd till P19-VM:s bäste målvakt 2022.

I och med värvningen av Lasse Korhonen ser nu Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 23/24 ut enligt följande i skrivande stund:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*
Lasse Korhonen (24/25) NY

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

* Står under ungdomsavtal.