Skip to content
Målvakten Emil Holman, närmast från Edsbyns IF, är klar för spel i Katrineholm Bandy
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Katrineholm värvar Emil Holman

7 juli 2023

Katrineholm Bandy har spikat sitt målvaktspar till kommande säsong. Detta då det nu står klart att den 19-årige burväktaren Emil Holman ansluter från Edsbyns IF.

Efter värvningen av Lasse Korhonen från finska Kampparit i våras har Katrineholm Bandy sökt efter en kollega till den talangfulle målvakten och nu är sökandet över. Klart står nämligen att 19-årige Emil Holman ansluter till KB efter att senast ha gjort tre säsonger i Edsbyns IF, varav två slutade med SM-final för P19-lag. Han fick även möjligheten att sitta på bänken i ett antal elitseriematcher under förra säsongen med såväl Edsbyn som Broberg/Söderhamn. Uppsalasonen har skrivit ett kontrakt över 1+2 år.

– Vi såg Emil en del i U19 Nationell den gångna säsongen i ett väldigt bra Edsbyn, men blev ändå synnerligen imponerad när han kom och tränade med oss under förra veckan. Reaktionen från våra ledare och oss i sportgruppen blev lite som de fem männen i lustiga hattar i Tjuren Ferdinand och därifrån gick det väldigt fort, säger Micael Eriksson, blivande klubbchef i Katrineholm Bandy.

– Med Emil och Lasse får vi ett målvaktspar som är enormt drivna, talangfulla och målmedvetna. Det de saknar i rutin kompenserar de med råge för i utvecklingspotential och ambition. Dessutom känns det även väldigt bra att ytterligare en spelare vill flytta till Katrineholm och satsa tillsammans med oss över lite längre tid.

19-årige Holman, som har IK Sirius som moderklubb, säger sig ha fått en väldigt positiv bild av såväl laget som föreningen under den träningsvecka han gjorde med sina nya kompisar i förra veckan och ser nu mycket fram emot att ta klivet in i seniorbandyn på allvar.

– Det känns jätteroligt. Jag har alltid velat ta mig uppåt och det ska bli riktigt kul att få chansen i Katrineholm. Det är en seriös förening med Jari (Hyttinen, huvudtränare reds. anm.) som bestämmer och verkligen har en vilja att vi ska bli bättre och utvecklas. Det är det han strävar efter, att vi ska utvecklas, och det kändes som att grabbarna var med fullt ut på det spåret. De vill också utvecklas, säger Holman innan han konstaterar att han ser det som en fördel att komma in i en grupp med många spelare i ungefär samma ålder som han själv.

– Det är klart att det känns bra. Det finns säkerligen många som jag kan ha gemensamma intressen med, även om vi är från olika delar av Sverige. Jag har spelat mot några av dem tidigare, bland annat Isak Jakobsson och Melker Lindqvist i Vetlanda, och så har jag koll på Marcus (Mårtensson) sedan tiden i Sirius.

Emil Holman om sig själv mellan stolparna:

– Jag har en ganska bra blick för spelet. Jag kan se hur ett anfall ska gå till och förstår ungefär när skottet borde komma. Jag är nog också en rätt kreativ målvakt som hittar olika lösningar på hur jag ska fånga bollen.

Emil Holman om sig själv vid sidan av isen:

– Jag är en glad och spontan kille. Jag gillar att prata, träffa mycket folk och ha roligt. Sedan gillar jag och fiska och sådana saker också som jag har fått med mig från Hälsingland (skratt).

Fakta:
Namn:
Emil Holman
Ålder:
19
Position:
Målvakt
Moderklubb:
IK Sirius
Tidigare klubbar:
Edsbyns IF
Meriter:
Två SM-silver för P19-lag med Edsbyn
Kontrakt:
1+2 år

Vi hälsar Emil varmt välkommen till en andra rödblå klubb och konstaterar därmed att truppbygget inför säsongen 23/24 ser ut som följande per den 7 juli 2023:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*
Lasse Korhonen (24/25) NY
Melker Lindqvist (24/25) NY
Isak Jakobsson (24/25) NY
Emil Holman (25/26) NY

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

Står under ungdomsavtal.