Skip to content
Christer Johansson är ny huvudtränare för Katrineholm Bandy U
FOTO: Tomas Nilsson

Klart: Christer Johansson tar över U-laget

19 juli 2023

Katrineholm Bandy U har gjort klart med en ny huvudtränare i form av 51-årige Christer Johansson, som parallellt med uppdraget ska genomföra SBF:s elittränarutbildning.

Kompetenta och utbildade ledare är viktigt för Katrineholm Bandy och utöver att löpande utbilda ungdomsledare så siktar föreningen även på att fostra egna utbildade seniorledare. Häromåret gick Thomaz Doktare, numera assisterande tränare i A-laget, Svenska Bandyförbundets elittränarutbildning för att bygga på sina kunskaper och kliva in på seniorsidan och nu gör Christer Johansson samma resa. Christer som sedan tidigare varit ungdomstränare i föreningen och alltjämt fortfarande är aktiv som ansvarig fystränare för A-laget.

Nu står det även klart att, precis som Thomaz gjorde, kommer Christer parallellt med utbildningen att få möjlighet att vara huvudansvarig för föreningens utvecklingslag. Ett lag som kommande säsong kommer att spela i Division 2.

– Det känns jäkligt kul! Förra året hade jag U16-laget och nu när de blir U17 och U-laget går från Division 1 till Division 2 så känns det som att steget däremellan blir mindre och mitt mål är ju att slussa in våra yngre spelare i seniorbandyn på sikt. Vi behöver ha ett tydligt fokus på att utveckla unga spelare. Det är ditåt vi måste sträva för att kunna slussa in dem i A-laget längre fram, de som orkar hålla på och vågar satsa, säger en kunskapstörstande Johansson om sitt nya uppdrag.

– Jag vill alltid utbilda mig. Det var väl två år sedan jag gick juniorelit-utbildningen och oavsett vad man tycker om kunskap så ändrar det sig alltid. Om man bortser från den traditionella konditionsträningen, som har varit densamma sedan 80-talet kring vad som är bra och dåligt, så har bandyn ändrat på sig så pass mycket. Det gäller att vara upplyst. Det går inte att leva på att "såhär gjorde jag när jag spelade bandy".

En ledarstab runt Christer håller i dagarna på att formas, men redan nu står det klart att han kommer att få sällskap av Niclas Tronelius som lagledare för laget.

Hur lagets seriespel kommer att se ut i vinter är ännu inte spikat, men följande träningsmatcher är redan nu bokade för U-laget under hösten:

KB U - Derby/Linköping BK - lör 16/9 kl. 11.00 - Kronfågel Arena

KB U - Borgia/Norrköping BK - sön 1/10 kl. 14.30 - Kronfågel Arena

KB U - Västerås Bandy U19 - lör 7/10 kl. 13.00 - Kronfågel Arena

KB U - Köpings IS - sön 15/10 kl. 14.00 - Kronfågel Arena

KB U - Eskilstuna BS - fre 27/10 kl. 20.00 - Kronfågel Arena

KB U - USA - fre 10/11 kl. 19.30 - Kronfågel Arena