Skip to content
Johan Törnberg, t.v, och Arvid Rönnlund, t.h, har skrivit utvecklingsavtal med Katrineholm Bandy.
FOTO: Bollnäs Bandy (OBS. Bilden är ett montage)

Klart: KB skriver utvecklingsavtal med Bollnäs-talanger

17 augusti 2023

Katrineholm Bandy förstärker A-truppen genom att skriva utvecklingsavtal med två stora elitserietalanger i form av försvararen Johan Törnberg och mittfältaren Arvid Rönnlund från Bollnäs GIF.

Den rödblåa A-truppen fortsätter att förstärkas inför säsongen 23/24. Nu står det klart att Katrineholm Bandy har skrivit utvecklingsavtal med två synnerligen lovande elitseriespelare i form av försvararen Johan Törnberg och mittfältaren Arvid Rönnlund från Bollnäs GIF.

De båda 19-åringarna värvades till Bollnäs från rivalerna Edsbyn inför den här säsongen där de förra säsongen var med och vann grundserien i U19-nationell och tog SM-silver för U19-lag tillsammans med bland andra den nyblivne KB-målvakten Emil Holman. Johan Törnberg var även en viktig del av det svenska P19-landslag som vann VM-guld i Göteborg, tillsammans med bland andra Gustaf Doktare, och Arvid Rönnlund spelade förra säsongen även en handfull matcher med Falu BS i Bandyallsvenskan.

– Först och främst är vi väldigt tacksamma och glada över ett gott samarbete med Bollnäs GIF. Det här är spelare med tydliga elitserieambitioner, men som fortfarande är unga och behöver växa i seniorkostymen. Där är vi övertygade om att vi kan erbjuda en bra och utvecklande miljö för dem i de fall de inte slår sig in i Bollnäs elitserietrupp redan nu, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy innan han beskriver spelarna individuellt.

– Johan är en av landets bästa försvarsspelare i sin ålderskull. En väldigt skridskostark och rejäl spelare som dessutom har stora kvaliteter när det kommer till att sätta igång spelet med sin passningsklubba.

– Arvid är en spelfördelande mittfältare som gjort bra med poäng i U19 Nationell, framförallt tack vare sin förmåga att sätta sin lagkompisar i spel på ett bra sätt. Han spelar med stort lugn och en hög spelintelligens, vilket ska bli väldigt intressant att se på seniornivå.

Spelarna kommer i första hand att fortsatt träna med och tillhöra Bollnäs A-trupp, men därtill även regelbundet träna och finnas tillgängliga för matcher med KB när det inte krockar med Bollnäs i de fall de blir uttagna där.

Fakta:

Johan Törnberg
Född:
2004
Position: Försvarare
Moderklubb: Edsbyns IF
Tidigare klubbar:
Edsbyns IF
Meriter:
Två SM-silver (U19, 2022 & 2023) & ett guld i Svenska Cupen Junior (2023) med Edsbyn. VM-guld med P19-landslaget 2023.
Förra säsongen:
24 matcher i U19 Nationell (tre mål & en assist, 145 utvisningsminuter). Spelade samtliga fyra P19-landskamper för Sverige under säsongen, varav en träningsmatch i Kronfågel Arena mot KB.

Arvid Rönnlund
Född:
2004
Position: Mittfältare
Moderklubb: Bollnäs GIF
Tidigare klubbar:
Edsbyns IF
Meriter:
Två SM-silver (U19, 2022 & 2023) & ett guld i Svenska Cupen Junior (2023) med Edsbyn.
Förra säsongen:
24 matcher i U19 Nationell (elva mål & 28 assist, 35 utvisningsminuter) med Edsbyn. Fyra matcher (en assist) i Bandyallsvenskan med Falu BS. En P19-landskamp (två assist i Kronfågel Arena mot KB).