Skip to content
Aki Manninen, 20, ansluter till Katrineholm Bandy från finska Kampparit.
FOTO: Privat (OBS. Bilden är ett montage)

Klart: Aki Manninen förstärker Katrineholm Bandy

18 augusti 2023

Katrineholm Bandy har gjort klart med den 20-årige finske ytterhalven Aki Manninen, som närmast kommer från det finska topplaget Kampparit.

A-truppen fortsätter att förstärkas inför säsongen 23/24 och efter att veckan tidigare bjudit på positiva nyheter i form av utvecklingsavtalen med Johan Törnberg och Arvid Rönnlund står det nu klart att ytterhalven Aki Manninen väljer spel i Kronfågel Arena i vinter.

Den 20-årige finländaren lämnar därmed moderklubben Kampparit, där han tidigare bland annat varit lagkompis med KB-målvakten Lasse Korhonen, efter att den gångna säsongen varit med och tagit laget till final i det finska slutspelet. Förra säsongen svarade han för starka 16 poäng på 16 matcher i den finska ligan. Manninen har även meriter från samtliga finska ungdomslandslag och spelade bland annat P19-VM i Katrineholm 2022. Redan förra sommaren var han dessutom i Katrineholm och tränade med KB under en period.

– Aki är en spelare som vi har haft bra koll på under en längre tid och glädjande nog kunde vi nu lösa alla praktiska detaljer för att göra honom till vår spelare. Det vi får in är en väldigt skicklig och kreativ ytterhalv som är stark i passningsspelet och som, trots sin unga ålder, redan har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet och meriter, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Manninen själv ser fram emot att försöka utvecklas i den fina miljö som är Katrineholm Bandy och Kronfågel Arena. Flytten i sig menar han underlättas av att han känner flera av spelarna i laget sedan tidigare och att han redan har varit i staden och arenan flera gånger.

– Det känns väldigt bra och jag längtar både efter att få träffa laget och efter att få spela i arenan igen. Katrineholm är en trevlig liten stad som jag verkligen gillar och arenan är väldigt bra med suverän is, säger Aki Manninen.

– Jag har redan pratat med killarna jag känner i laget och det gör det givetvis lättare för mig att flytta när jag vet att jag har Lasse (Korhonen), Ville (Hämäläinen) och Esko (Liukkonen) där. Jag har spelat med alla tre tidigare och det känns bra att ha dem där för att visa mig staden och hur allting fungerar.

Fakta:

Namn: Aki Manninen
Född:
2003
Position:
Ytterhalv
Moderklubb:
Kampparit
Tidigare klubbar:
Kampparit
Meriter (urval):
Brons i P19-VM i Katrineholm 2022. SM-silver med Kampparit 2023.
Kontrakt:
Över säsongen 2023/24.

I och med värvningen av Aki Manninen ser Katrineholm Bandys A-trupp nu ut som följande per den 18 augusti:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*
Lasse Korhonen (24/25) NY
Melker Lindqvist (24/25) NY
Isak Jakobsson (24/25) NY
Emil Holman (25/26) NY
Aki Manninen (23/24) NY
Johan Törnberg **
Arvid Rönnlund **

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

Står under ungdomsavtal.
** Står under utvecklingsavtal från Bollnäs GIF