Skip to content
Jari Hyttinen har många nya spelare på isen när hans lag spelar försäsongens första matcher i helgen.
FOTO: Lasse Jansson

Många nya ansikten när KB premiärmatchar dubbelt

25 augusti 2023

Sex månader sedan KB avslutade en allsvensk säsong med storseger borta mot Surte är det äntligen dags för matcher igen. Men det är ett, till stora delar, nytt lag som kommer att ställas ut på isen.

Jari Hyttinens första säsong som huvudtränare för Katrineholm Bandy började med en stark försäsong, fortsatte med en knackig första halva av Bandyallsvenskan, för att sedan avslutas riktigt starkt. Ambitionen att bygga vidare på den starka avslutningen på förra säsongen finns kvar, men inför försäsongens två första träningsmatcher konstaterar Hyttinen att utmaningen ligger i att slussa in de många nya spelare som anslutit till truppen under våren och sommaren.

– På vissa positioner har vi spelare som kommer att fortsätta precis som i fjol, men sedan väntar väl samma problem som i fjol att vi kommer få jobba väldigt hårt och väldigt länge med vårt mittförsvar. Nu kommer vi ha ett helt nytt mittförsvar igen, så det är väl det som är den största och viktigaste saken här i början, säger Hyttinen.

Ja, för till helgen får finländaren testa sitt lag i skarpt läge för första gången den här säsongen. Detta då de allsvenska kollegorna Nässjö IF gästar Kronfågel Arena under lördagen. De följs sedan av elitserieklubben Frillesås BK under söndagen. Matcher där tränarstaben vill se ett stort fokus på tydliga punkter i grundspelet.

– Vi har väldigt tydliga punkter som vi ska satsa på under augusti och september och vi kommer försöka genomföra det i matchsituationer. Sedan vill jag också se hur de spelare som jag inte har sett spela seniorbandy tidigare klarar sig. Det är ändå bra lag som vi möter direkt. Nässjö är ett av de bästa lagen i Bandyallsvenskan och så Frillesås från Elitserien, säger han.

En som däremot inte är ny i sammanhanget är Niklas "Messi" Eriksson. 32-åringen går nu in i sin 16:e säsong i föreningens A-lag och får nu finna sig i att vara åldermannen med rutinen i ett annars väldigt ungt omklädningsrum.

– Det är jättemånga duktiga bandyspelare som har kommit in. Det är unga killar som är hungriga och tränar bra. De har bra fart, bra teknik och bra skott. Det är kul att se, men det är inte så mycket rutin, så där får jag väl försöka bidra lite, skrattar "Messi" och konstaterar att det ska bli väldigt kul att få spela match inför hemmapubliken igen.

– Det ska bli jättekul. Det är det här vi tränar för, så det ska bli jättekul i helgen.

Den slutgiltiga truppen till, först och främst, lördagens match tas ut under fredagskvällen, men i skrivande stund är samtliga spelare tillgängliga för spel. Under lördagen kommer laget även innehålla en provspelare i form av 20-årige Simon Svedlund. En mittfältare från Uppsala som är fostrad i IK Sirius, men som senast kommer från spel med UNIK/Uppsala BoIS.

Hela laget till lördagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match mot Nässjö IF startar 14.00 medan söndagens möte med Frillesås BK startar redan klockan 11.00. Det är fri entré på båda matcherna, så det är bara att ta med nära och kära och komma ner till Kronfågel Arena för säsongens första bandyupplevelse.

Har ni inte möjlighet att vara på plats? Vi tv-sänder båda helgens matcher på bandyplay.se så att ni kan se matcherna vart ni än är!

Lördag: Se Katrineholm - Nässjö med sändningsstart 13.50 >>

Söndag: Se Katrineholm - Frillesås med sändningsstart 10.50 >>

OBS! Då Svenska Bandyförbundet nyligen bytt till ett nytt system för matchrapportering, som ersätter tidigare Elitrapport, och detta inte är helt på plats och implementerat i föreningen än så kommer dessvärre helgens matcher inte att liverapporteras. Vill du följa matcherna live så hänvisar vi därmed till våra tv-sändningar.

Se hela intervjuerna med Jari Hyttinen och Niklas Eriksson nedan: