Skip to content
Ville Hämäläinens KB stod upp bra mot IFK Motala under lördagen.
FOTO: Tomas Nilsson

KB föll knappt i målsnål match - "Mycket bra defensivt"

2 september 2023

För andra gången på mindre än en vecka ställdes Katrineholm Bandy mot elitseriemotstånd och även den här gången stod hemmalaget upp väldigt bra, väldigt länge.

Efter förra helgens hedersamma förlust mot Frillesås väntade under lördagen nu, på pappret, ännu bättre elitseriemotstånd i IFK Motala för Katrineholm Bandys A-lag, men fjolårets tabellsjua i högsta serien tycktes inte skrämma slag på de rödklädda hemmaspelarna.

Motsvarande träningsmatch i fjol vann Motala med 6-5, men det visade sig tidigt att den här matchen inte alls skulle bjuda på lika mycket offensiv frejdighet. Visst skapades det en del hörnor och halvchanser, men utöver det handlade den mållösa första halvleken mest om att gästerna tappade spelare efter spelare till följd av olika skador.

– Vi är mycket bra defensivt, så Motala kan inte komma mot oss så snabbt. Det var ganska bra för oss, säger KB-målvakten Lasse Korhonen, som var mycket nöjd med den första halvleken och som i den andra även fick rädda en straff från landsmannen Joona Rajala.

– Jag pratade med Joona efter matchen och han sa att det inte var en bra straff. Jag vet inte varför han missade (bollträffen reds. anm.), men jag räddade så det var väl ganska bra, flinar 20-åringen.

Under den andra halvleken gick hemmalaget ner sig betänkligt spelmässigt och gästerna kunde äga väldiga mängder boll. Tillslut skulle också östgötarnas ledningsmål komma då Filip Påhlson petade in en hörnretur i den 69:e minuten. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda, trots att hemmalaget hade ett par riktigt vassa målchanser därefter.

– Jag tycker vi gör det bra i första halvlek, men andra var inte så bra. Men det var en försäsongsmatch och jag tror att vi kan spela mycket bra under säsongen, säger Korhonen.

Härnäst väntar veckomatch för det hård matchande KB-laget då de allsvenska nykomlingarna Finspångs AIK gästar Kronfågel Arena under onsdagskvällen. En helt annan typ av utmaning jämfört med de senaste matchernas elitseriemotstånd.

– Ja, jag tror att det blir lite annorlunda spel och match, men jag gillar att vi har spelat mot lite elitserielag. Det var en tuff match idag och alla matcher är tuffa så det är bra, säger Lasse Korhonen.

Matchfakta: Katrineholm - Motala
Mål:
0-1 69' Filip Påhlson
Hörnor: KB: 11 (0) IFK: 12 (1)
Utvisningar: KB: - IFK: 1x10 min
Domare: Christoffer Aidesjö
Publik: 98 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Lasse Korhonen nedan: