Skip to content
20-årige Simon Svedlund har skrivit ett tvåårskontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Simon Svedlund klar för KB

5 september 2023

Katrineholm Bandy har skrivit ett tvåårskontrakt med den 20-årige mittfältaren Simon Svedlund, som närmast kommer från spel med UNIK/Uppsala BoIS i Division 1.

Efter att ha provtränat med laget sedan tidigt under sommaren och nu även spelat två träningsmatcher står det nu klart att mittfältaren Simon Svedlund är KB-spelare på riktigt. När alla praktiska detaljer väl hade fallit på plats skrev 20-åringen från Uppsala på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Simon imponerade stort på oss redan under de första träningarna han var med och sedan dess har vi arbetat tillsammans för att hitta en lösning som passar båda parter bra. Det är en ambitiös kille, både på och utanför isen, som driver eget företag och besitter bandymässig talang och kunskap för att absolut kunna växa ut till en nyckelspelare för oss, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Svedlund har fått sin bandyfostran i IK Sirius, där han häromåret även fick göra sin elitseriedebut. I jakt på mer speltid gick dock flytten till grannarna UNIK inför förra säsongen och där svarade han för fina 13 poäng (9+4) på tio matcher i Division 1 Norra under sin första säsong som senior.

– Allt har fallit på plats bra. Jag har precis fått nycklarna till lägenheten och det är ett skönt gäng här i laget, så det börjar kännas bra, konstaterar Svedlund.

– Det började med att Marcus Mårtensson bjöd ner mig på en provträning och tyckte att jag skulle komma ner. Efter det så kom jag ner igen och igen och så har jag väl successivt kommit in i det och blivit mer och mer sugen på att flytta ner. Det är ett ungt lag och ett ganska nytt lag också, som jag har förstått det. Det är skitkul att komma in i och få försöka skapa någonting nytt. Vi vill driva det framåt och det är kul att det finns mycket killar i samma ålder, så det känns bara bra.

Den uppmärksamme har redan blivit introducerad för Svedlund, då han spelade både träningsmatchen mot Nässjö och mot Motala med KB. I den förstnämnda blev han dessutom målskytt direkt.

– Jag är en skridskostark spelare. Det har alltid varit skridskorna som har varit min stora styrka. Jag gillar att ha mycket boll och vill spela framåt i banan… Och jag gör gärna mål, skrattar mittfältaren.

– Vid sidan av isen är jag en lugn kille som gillar att jobba mycket. Jag drivs mycket att jobbet och att umgås med vänner och flickvän.

I och med värvningen av Simon Svedlund börjar truppusslet så sakteliga bli komplett för Katrineholm Bandys del, men än finns det några trådar kvar att dra i.

– Vi börjar närma oss en punkt där vi känner oss riktigt nöjda med såväl kvalitet och ambition i truppen som det numerära antalet spelare. Det har givetvis tagit längre tid än vad vi alla hade hoppats, men väl här så känner vi oss väldigt nöjda med samtliga spelare vi lyckats knyta till oss, säger klubbchef Eriksson och fortsätter:

– Butiken är dock inte helt stängd än och om rätt möjlighet dyker upp kan truppen mycket väl komma att kompletteras ytterligare.

Fakta:

Namn: Simon Svedlund
Född: 
2003
Position: 
Mittfältare
Moderklubb: 
IK Sirius
Tidigare klubbar: 
IK Sirius, UNIK
Meriter (urval): 
Elitseriedebut med Sirius borta mot Villa Lidköping i november 2021.
Kontrakt: 
Över säsongen 2024/25.

I och med värvningen av Simon Svedlund ser Katrineholm Bandys A-trupp nu ut som följande per den 5 september:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*
Lasse Korhonen (24/25) NY
Melker Lindqvist (24/25) NY
Isak Jakobsson (24/25) NY
Emil Holman (25/26) NY
Aki Manninen (23/24) NY
Nolan Haney (24/25) NY
Simon Svedlund (24/25) NY
Johan Törnberg **
Arvid Rönnlund **

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

Står under ungdomsavtal.
** Står under utvecklingsavtal från Bollnäs GIF