Skip to content
Gustaf Doktare har svarat för fem assist hittills under försäsongen.
FOTO: Tobias Sterner

Ny matchbild kan vänta KB mot rivalerna - "Inte samma typ av spel"

5 september 2023

Efter två raka matcher mot elitseriemotstånd väntar nu en annan typ av uppgift för A-laget. Detta då rivalerna Finspångs AIK gästar Kronfågel Arena under onsdagskvällen.

Katrineholm Bandys nya, unga A-lag har inlett försäsongen med att besegra seriekonkurrenterna Nässjö IF och dessutom gjort två lovande insatser mot elitserielagen Frillesås BK och IFK Motala. Nu väntar dock en helt annan typ av motstånd då de allsvenska nykomlingarna Finspångs AIK gästar Kronfågel Arena under onsdagskvällen.

– Det kommer nog inte bli samma typ av spel under matchen. Vi kanske kommer få ha lite mer boll och öva lite mer på vår offensiv, säger mittfältaren Gustaf Doktare.

Själv svarade han för fem målgivande passningar redan på de två första träningsmatcherna, men trots det fina facitet så känner han inte att spelet hittills har varit mer än "hyfsat".

– Det har väl gått hyfsat. Jag har haft lite problem med ryggen och med tummen, så det har varit lite hopplöst, men annars har det känts helt okej i alla fall, flinar han utan att vilja gå in på de bristande hemkunskapsegenskaperna som låg bakom den lättare tumskadan.

– Nej, vi skippar det (skratt).

Motståndet till trots så står Doktare och övriga laget ändå alltjämt fast vid att laget kommer behöva fortsätta jobba stenhårt med att sätta sin defensiv i första rummet för att successivt kunna bygga därifrån.

– Det är som vanligt. Att sätta defensiven gäller alltid som första prio. Släpper vi in lite mål så är det större chans att vinna matcherna och då kan vi göra en bra offensiv match också, säger Doktare.

Till onsdagens match saknas Bollnäs-duon Johan Törnberg och Arvid Rönnlund, men i övrigt är samtliga spelare åter tillgängliga för spel.

Onsdagens match startar 19.00 i Kronfågel Arena och precis som tidigare under försäsongen är det fri entré för samtliga som gäller. Har du inte möjlighet att vara på plats så direktsänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 18.50.

Onsdag 18.50: Se Katrineholm - Finspång här >>

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: