Skip to content
Esko Liukkonen gav Katrineholm en drömstart på onsdagens hemmamöte med TB Västerås.
FOTO: Tobias Sterner (arkiv)

KB tappade svängig match - "Vad ska jag säga?"

4 oktober 2023

Den avslutande gruppspelsmatchen i Allsvenska Supercupen för Katrineholms del blev en svängig sådan, men dessvärre lyckades laget inte få med sig några poäng.

En kan tänka sig att de första tio minuterna i en bandymatch ofta brukar låta publiken i arenan sätta sig tillrätta och kanske hämta en kopp kaffe i lugnan ro. Nej, skrek Katrineholm och Tillberga gemensamt under onsdagskvällen och levererade istället fyra mål innan klockan slagit tvåsiffrigt.

En rivstart på en match som fortsatte att bölja fram och tillbaka på ett helt gränslöst sätt och trots hemmaledning tre gånger om så visade resultattavlan 4-4 när de första 45 minuterna var avklarade.

Gästerna från Västerås hade avslutat den första akten starkast och när den andra inleddes så fortsatte de på den inslagna vägen. Det spelmässiga övertaget blev allt större och de rödklädda tappade en hel del bollar på fel ställen i banan. Som tur var hade man dock en storspelande Lasse Korhonen mellan stolparna som, gång efter annan, höll KB kvar i matchen i den andra halvleken.

– Vi spelar ganska bra, men inte alltid. Vi hade nio tappade bollar i den första halvleken och elva i den andra… Ja, vad ska jag säga?, både suckar och skrattar den finske burväktaren.

– Visst gör jag några bra räddningar, absolut, men jag gillar vinstmatcher. Jag gillar inte när vi förlorar. Jag räddar bollar, men gillar vinstmatcher mer. Jag tänker inte på att jag räddar bollar. Jag tänker på att vi måste vinna matchen, fortsätter han.

Ja, för förlorade gjorde hemmalaget. 4-5 blev 5-5 på straff genom provspelande William Hallberg med sju minuter kvar, men strax därefter kunde gästerna sätta in dödsstöten och tillslut vinna med 7-5 trots Korhonens storspel.

– Det är kul att spela när det svänger och blir mycket mål, men vi tappar alldeles för mycket boll och det blir ännu mer svängigt, säger en annan av hemmalagets frontfigurer i matchen - 14-årige Arvid Skoog.

Ja, för om den unge talangen inte redan hade presenterat sig på allvar för hemmapubliken så gjorde han det ikväll. 2-2-målet satte han, snyggt framspelad av Niklas Eriksson, på ett imponerande distinkt vis och 4-2 assisterade han samme Eriksson till minst lika läckert.

– Jag fick bollen, men så såg jag faktiskt inte målet, så det var bara att dra iväg den, säger Skoog om målet.

– Jag minns inte vem jag fick bollen av (Simon Svedlund reds. anm.), men det var också bra ut på kanten och så såg jag en lucka mellan back och mittfältaren. Där var det bara att lägga den, fortsätter han om assisten som om det vore den enklaste sak i världen.

Allsvenska Supercupen är därmed färdigspelad för i år för Katrineholms del och nu väntar istället fortsatt träningsmatchande inför den allsvenska seriestarten om drygt tre veckor. Närmast med träningsmatch mot IFK Helsingfors klockan 16.00 på lördag.

Matchfakta: Katrineholm - TB Västerås
Mål:
1-0 1' Esko Liukkonen, 1-1 4' Anton Hellmyrs (Emil Juhlén), 1-2 7' Oliver Abrahamsson (Edvin Porswald), 2-2 9' Arvid Skoog (Niklas Eriksson), 3-2 12' Niklas Eriksson (Melker Lindqvist), 4-2 22' Niklas Eriksson (Arvid Skoog), 4-3 42' Anton Hellmyrs, 4-4 45' Lucas Åkerholm, 4-5 61' Rasmus Fridolfsson (hörna), 5-5 83' William Hallberg (straff), 5-6 85' Wilhelm Frimodig, 5-7 92' Niklas Engström.
Utvisningar: KB: 1x10 min TB: -
Hörnor: KB: 3 (0) TB: 15 (1)
Domare: David Eneland
Publik: 55 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen i spelaren nedan: