Skip to content
KB-spelarna jublade efter Aki Manninens 4-0-mål mot IFK Helsingfors.
FOTO: Tobias Sterner

"Jonttu" målade mot moderklubben - "Ganska lätt"

7 oktober 2023

Katrineholm Bandy svarade för en kontrollerad och helgjuten insats under lördagen när IFK Helsingfors besegrades med klara 6-2.

När Katrineholm föll i onsdagens cupmatch mot TB Västerås var det efter en svängig och fartfylld match. Lördagens möte med de mesta finska mästarna, IFK Helsingfors, blev raka motsatsen. Tempot var inte särdeles sprudlande, men hemmalaget visade prov på såväl kontroll som disciplin och lyckades allt som oftast hålla gästerna borta från farliga lägen. Utdelningen framåt kom också och inleddes med Jonathan Hyttinens 1-0-mål på hörna i den 26:e minuten. Ett fint mål för 17-åringen mot sin moderklubb.

– Det är alltid kul att spela mot gamla vänner, säger "Jonttu" och fortsätter med att berätta om målet.

– Det var ett bra inslag av "Gurra" (Doktare reds. anm.) och då var det ganska lätt att slå in den.

Innan den första halvleken var över hade William Hallberg dubblat hemmaledningen och i den andra halvleken slogs spiken allt längre in i kistan. Niklas Eriksson dunkade upp en vänsterhörna i nättaket och strax därefter var det Aki Manninens tur att leverera en riktig kanon till skott på en hörnvariant. Ville Hämäläinen och Niklas Eriksson avslutade därefter målskyttet för ett hemmalag som hade full kontroll på tillställningen hela vägen ut. Detta trots två tröstmål för gästerna under slutkvarten.

– Det var ganska bra. Första halvlek var inte så bra, men så pratade vi om att göra det vi kommit överens om. Vi började göra det i andra och då spelade vi bättre, säger Ville Hämäläinen.

– Jag tycker vi har kontroll på det hela vägen. De har lite mer boll i första halvlek, men vi hade ingen panik och vi hade kontroll i defensiven.

Även Hämläinen blev som sagt målskytt i matchen och det efter ett fint samarbete med Aki Manninen.

– Det var fint. Jag hade pratat med Aki om att han skulle ta förstabollen och sedan passa till mig. Han gör det och då ser vi resultat, flinar han.

Matchfakta: Katrineholm - IFK Helsingfors
Mål:
1-0 26' Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare, hörna), 2-0 34' William Hallberg (Arvid Skoog), 3-0 56' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare, hörna), 4-0 63' Aki Manninen (Niklas Eriksson, hörna), 5-0 72' Ville Hämäläinen (Aki Manninen), 5-1 77' Johan Segerman, 6-1 80' Niklas Eriksson, 6-2 89' Aku Ojanen.
Hörnor: KB: 10 (3) IFK: 6 (0)
Utvisningar: KB: 2x10 min IFK: 2x10 min
Domare: Jörgen Wingstedt
Publik: Ej inrapporterat antal, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen nedan: