Skip to content
Aki Manninen är väl bekant med lördagens finska motståndare.
FOTO: Tobias Sterner

Finska mästarna nästa utmaning för KB - "De spelar svenskt"

13 oktober 2023

För andra veckan i rad ställs Katrineholm Bandy mot finskt motstånd. Detta då det nu är dags för de regerande finska mästarna, Narukerä, att äntra Kronfågel Arena.

Förra helgen besegrade Katrineholm Bandy de mesta finska mästarna, IFK Helsingfors, på ett bekvämt vis, men nu höjs svårighetsgraden. Under lördagen ställs laget mot de regerande mästarna Narukerä, som förra säsongen vann den finska finalen mot Lasse Korhonen och Aki Manninens Kampparit.

– Det är ett bra lag med bra passningsspel och de har några jättebra spelare. De spelar ganska svenskt, men mycket passningsspel, säger Aki Manninen.

Björneborgsklubben beskriv som ett defensivt väldigt starkt lag, men till den här säsongen har ett par tongivande försvarsspelare lämnat och dessutom har anfallsstjärnan Joona Rajala lämnat för spel med IFK Motala. Trots det så finns det gott om kvalitet kvar i laget.

– Eero Paavola är jättebra (ytterhalv/mittfältare reds. anm.) och Ville Aaltonen (den 44-årige Bollnäs-ikonen) håller fortfarande hög klass. De har även många bra unga spelare, berättar Manninen.

För hemmalagets egen del handlar mycket om att bli ännu vassare i de båda straffområdena.

– Vi måste vara fortsatt bra defensivt och samtidigt bli bättre i vårt offensiva spel. Då tror jag att vi har en bra chans att vinna matchen. Det kommer bli en helt annan match än den mot Helsingfors eftersom Narukerä spelar mycket mer med boll. Det kommer skilja sig mycket, säger den 20-årige finländaren, som i övrigt börjar känna mer och mer att seriepremiären närmar sig (två veckor bort) och att han själv blir mer och mer bekväm i sitt nya lag.

– Jag tycker att det börjar kännas som att allvaret närmar sig och det känns väldigt bra. Det känns absolut bättre och bättre för min egen del ju mer jag har fått träna och spela här ihop med alla lagkompisar, säger han.

Laget till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match startar 13.30 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se. Den här gången dock med arenans nya AI-kameror och utan kommentering (pga personalbrist), men möjligheten att se matchen finns alltjämt.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.25: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Narukerä här >>