Skip to content
Lasse Korhonen spikade igen sin kasse under lördagen när KB besegrade Narukerä med 4-0.
FOTO: Hilda Doktare

Korhonen tog revansch på Narukerä - nollade finska mästarna

14 oktober 2023

Förra säsongen var Lasse Korhonen med och förlorade den finska mästerskapsfinalen mot Narukerä med Kampparit, men under lördagen fick målvakten en liten revansch. Detta då han nollade de finska mästarna i Kronfågel Arena.

För andra helgen i rad ställdes Katrineholm Bandy under lördagen mot finskt motstånd och det i form av de regerande finska mästarna Narukerä. Gästerna från Björneborg, som under fredagskvällen spelade 4-4 mot de allsvenska nykomlingarna Finspångs AIK, är dock tämligen färska på stor bana för den här säsongen och har, av förklarliga skäl, en bit kvar till mästarformen.

Brasklapparna till trots så imponerade hemmalaget. Det, för dagen, vitklädda hemmaförsvaret stoppade gästerna från att skapa speciellt mycket alls framåt och även längre fram i banan fungerade det defensiva arbetet. Gästerna försökte bygga spel via Eero Paavola och rutinerade Ville Aaltonen, men när de stoppades så såg den finska offensiven uddlös ut.

– Hela laget gör det väldigt bra defensivt idag, rakt igenom. Vi har lite problem under en period i första halvlek med deras lyft, men när vi väl får kontroll på det, mycket tack vare väldigt bra defensivt jobb av bland annat Niklas Eriksson och Gustaf Doktare, så får vi matchen helt dit vi vill, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy.

Offensivt bjöd KB-laget på stor och fin variation, men det som visade sig bli framgångsreceptet var de fasta situationerna. 1-0 satte Jonathan Hyttinen på en vänsterhörna i den första halvleken och efter cirka en timmas spel kunde Gustaf Doktare dubbla den ledningen på en hörnvariant från höger. Trean satte William Hallberg på straff, innan Arvid Rönnlund fick avsluta målskyttet med dagens enda spelmål.

– Det känns bra att vi fortsätter vara bra på hörnorna, både offensivt och defensivt och i den andra halvleken visar vi även upp många fina anfall i öppet spel, säger Thomaz Doktare.

Summa summarum gör Katrineholm försäsongens bästa insats över 90 minuter, vilket givetvis är en skön känsla för laget att ta med sig in i nästa helgs genrep, hemma mot Örebro, inför den allsvenska seriestarten.

– Vi kontrollerar matchen i 90 minuter och det känns som att det här var den första insatsen där vi inte direkt har några dippar. Vi agerar som en lagmaskin där många spelare är delaktiga i både det defensiva och offensiva arbetet. Dessutom är det givetvis jättekul för Lasse (Korhonen reds. anm.) att få göra ännu en bra insats mellan stolparna och få hålla nollan, avslutar Doktare.

Matchfakta: Katrineholm - Narukerä
Mål:
1-0 30' Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare, hörna), 2-0 60' Gustaf Doktare (Arvid Rönnlund, hörna), 3-0 71' William Hallberg (straff), 4-0 76' Arvid Rönnlund (Aki Manninen).
Hörnor: KB: 13 (2) NAR: 8 (0)
Utvisningar: KB: 1x10 min NAR: 3x10 min
Domare: Pavel Silinski
Publik: Ej angiven, Kronfågel Arena