Skip to content
Thomaz Doktare ser fram emot söndagens genrep mot Örebro SK.
FOTO: Tobias Sterner

KB genrepar mot rivalerna - "Vi vet hur de ska tas"

20 oktober 2023

Den allsvenska seriepremiären står för dörren, men först ska KB spela genrep hemma i Kronfågel Arena mot ärkerivalerna Örebro SK.

Med mindre än en vecka till den allsvenska seriepremiären, hemma mot Borlänge Bandy, är det dags för Katrineholm Bandy att genrepa. Detta gör man under söndagen hemma mot ärkerivalerna Örebro SK och assisterande tränare Thomaz Doktare vill se att laget fortsätter på inslagen väg i den matchen.

– Vi vill fortsätta med det vi har påbörjat och kommit en bra bit med. Framförallt ser vi mot Narukerä senast att vi är väldigt bra defensivt. Det vi fortfarande saknar litegrann är effektiviteten i avsluten. Det är det som har genomsyrat hela försäsongen egentligen. Vi sätter inte de lägena vi får och vi skapar lite för bra chanser för att inte göra mål. Defensiven har fungerat bättre och bättre och långa stunder mot Narukerä är det väldigt bra, säger han.

Söndagens motstånd är på många sätt synnerligen välbekant. ÖSK-laget är till stora delar likt det som slutade femma i Bandyallsvenskan i fjol, men även mycket av det som är nytt är välkänt för de rödblåa. ÖSK har bland annat fått den tidigare KB-spelaren Sebastian Brandt att snöra på sig skridskorna igen och dessutom har ju närkingarna som bekant värvat både Linus Doktare och Olle Ekholm från KB.

– Det börjar närma sig seriestart så det ligger en hel del däri att man både som ledare och spelare kommer att tagga till ordentligt. Sedan vill vi ju alltid slå en ärkerival, om man säger så. Framförallt vill vi ha ett kvitto på att vi gör bra saker, säger Thomaz Doktare och ger därefter sin syn på att möta firma L Doktare/Ekholm.

– Det är två jättefina killar som hade en väldigt tuff säsong i fjol, men vi önskar dem all lycka den här säsongen och hoppas att de är tillbaka på Backavallen snart igen. På söndag däremot kommer de inte att få mycket boll någon av dem (skratt). Så kan vi väl säga. De kommer inte få så mycket utrymme. Vi vet hur de ska tas, flinar Thomaz.

Till söndagens match saknar KB mittfältarna Simon Svedlund och Gustaf Doktare på grund av skador och dessutom finns inte Bollnäs-lånen Johan Törnberg och Arvid Rönnlund med i truppen. Laget i sin helhet presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Söndagens match startar 17.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se. Den här gången dock med arenans nya AI-kameror och utan kommentering (pga personalbrist), men möjligheten att se matchen finns alltjämt.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Söndag 16.55: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Örebro SK här >>