Skip to content
Ville Hämäläinen tvingades kliva av söndagens möte med Örebro på grund av skada.
FOTO: Tobias Sterner

Tungt genrep för KB - förlust och skadesmäll

22 oktober 2023

Dåligt genrep - bra premiär. Så brukar det heta inom teatervärlden. Katrineholm Bandy får hoppas att det även gäller inom bandyn, för söndagens möte med Örebro blev ett tungt sådant resultat- och skademässigt. Dock inte nödvändigtvis spelmässigt.

Kommande lördag inleds den allsvenska bandysäsongen med hemmamatch mot Borlänge Bandy för Katrineholms del, men innan dess skulle laget genrepa med rivalmöte mot Örebro SK hemma i Kronfågel Arena under söndagen. En match där prestation och resultat inte harmoniserade och där en otäck skada skulle stjäla strålkastarljuset.

Redan i den nionde matchminuten tog gästerna ledningen via ett skott ur vänstervinkeln och drygt fem minuter senare var det dags för "copy - paste". Enda skillnaden vid det andra målet var att det gjordes av den tidigare KB-spelaren Linus Doktare. Gästerna hann även med att göra 0-3 innan hemmalaget kom på tavlan. Glädjen över Aki Manninens reducering blev dock kortvarig, för innan pausvilan hade en annan gammal KB-spelare, Oscar Larsson, hunnit göra 1-4.

– Vi går lite för mycket i deras fälla när de backar hem hela laget och då blir vi mycket åkande en och en. Det gör att vi tappar var balans och istället kan de spela in i, och igenom, våra lagdelar lite för enkelt. Dessutom tar de vara på sina chanser till skillnad från oss, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy.

Spelmässigt var matchen jämn och i den andra halvleken visade hemmalaget upp en stabil defensiv samtidigt som man skapade en hel del framåt. Den andra halvlekens enda mål skulle också hemmalaget göra då William Hallberg tryckte dit en högerhörna, men närmare än så kom inte KB. Ett oönskat resultat, men dock ingen underkänd insats med tanke på att flera ordinarie spelare saknades i matchtruppen.

– De sista 40 minuterna är riktigt bra och vi trycker ner dem mer och mer. Vi upplever att de ser tröttare och tröttare ut och att de har svårt att hitta något eget spel. Trots det spelövertaget så fortsätter vi tyvärr vara alldeles för lama i våra avslut och tar inte tillvara på de chanser vi skapar. Summa summarum är det, spelmässigt, en okej första halvlek och en bra andra. Vi spelar varierat offensivt och tätt defensivt, vilket vi behöver fortsätta med även i serien, säger Doktare.

Förluster mot rivaler svider alltid, men efter söndagens match var nog det som sved mest hos hemmalaget tappet av mittfältaren Ville Hämäläinen. Finländaren tvingades lämna matchen i den första halvleken med en befarad hjärnskakning efter att ha fått en, till synes, ful smäll av ÖSK:s Oscar Larsson och det är i skrivande stund ännu oklart hur allvarlig en eventuell skada på 23-åringen är.

– Vår upplevelse är att det är den typen av blindside-tacklingen som måste försvinna från bandyn. Nu hoppas vi att rätt personer tittar på, och granskar, situationen och därifrån fattar ett rättvist beslut, konstaterar Thomaz Doktare.

Nu väntar en vecka med putsning av detaljer inför en väldigt efterlängtad seriepremiär mot ett, till den här säsongen, förstärkt Borlänge. Köp ditt säsongskort eller dina biljetter till seriepremiären HÄR och hjälp oss att göra premiären till en riktig folkfest med två poäng som resultat.

Matchfakta: Katrineholm - Örebro
Mål:
0-1 9' Eddy Bergström Bastås (Alex Adeheimer), 0-2 15' Linus Doktare (Alex Adeheimer), 0-3 29' Robin Folkesson, 1-3 40' Aki Manninen, 1-4 45+2' Oscar Larsson, 2-4 74' William Hallberg (Niklas Eriksson, hörna).
Hörnor: KB: 10 (1) ÖSK: 9 (0)
Utvisningar: KB: 1x10 min ÖSK: 4x10 min
Domare: Daniel Carlfjord
Publik: 110 personer, Kronfågel Arena