Skip to content
Lagkapten Niklas Eriksson är laddad inför en ny allsvensk säsong.
FOTO: Tobias Sterner

Äntligen premiär - "Otroligt publikvänlig bandy"

27 oktober 2023

32 år gammal är nu Niklas "Messi" Eriksson redo för sin 17:e säsong på seniornivå när Katrineholm under lördagen inleder Bandyallsvenskan 23/24 hemma mot Borlänge Bandy.

Förra säsongen avslutade Katrineholm starkt efter en tung inledning och säkrade tillslut en trygg tiondeplats i tabellen. Sedan dess har det dock hänt mycket och efter en lång försäsong står nu ett, till stora delar, nytt och ungt lag redo för allsvensk premiär under lördagen. Detta då Borlänge Bandy gästar Kronfågel Arena.

En av konstanterna i laget är dock Niklas "Messi" Eriksson, som nu går in i sin 17:e säsong på seniornivå, och han kliver in i den nya säsongen med råg i ryggen efter en mestadels positiv försäsong.

– Det har känts väldigt bra. Vi är ett jäkla kul gäng med bra fart och vi har en högstanivå som är otroligt bra. Det är ett spännande lag med spännande killar, så det är jätteroligt, säger 32-åringen och konstaterar att det även fanns mycket positivt att ta med sig från genrepet mot Örebro i söndags, trots att det blev förlust.

– Jag tycker, spelmässigt, att det är en av våra bättre matcher. Det är bara att vi inte får dit lägena. Det är det jag tycker är dåligt i den matchen. Vi tar med oss det mesta och även att de tar slut. Vi orkar mycket mer än vad de gör, så det tar vi med oss.

I premiären gästar som sagt Borlänge Bandy. Ett dalalag som var nykomlingar i Bandyallsvenskan förra säsongen och då precis lyckades klara sig undan negativt kval. Katrineholm vann även det enda mötet lagen emellan med 4-2 hemma i Kronfågel Arena, men till den här säsongen har Borlänge rustat. In i laget har bland annat Rasmus Linder och Adam Wijk kommit från att tidigare ha varit ordinarie elitseriespelare i Broberg/Söderhamn och "Messi" har stor respekt för lördagens motståndare.

– Det kommer bli en riktigt tuff match. Speciellt de två (Linder och Wijk reds. anm.) är två duktiga killar, så vi får vara beredda på att sätta defensiven, som vanligt, för det kommer att gå undan för de två. Det tror jag, säger han och fortsätter:

– Vi behöver hålla igång vårt tempo hela matchen. Vi vet att vi är starka fysiskt och det tror jag att vi kan vinna på under sista kvarten i matchen.

Längtan efter lördagens seriepremiär gäller dock inte minst förhoppningen att åter få se välfyllda läktare i Kronfågel Arena och att därigenom få känslan av allvar och energi in i matchen. En känsla som Niklas Eriksson upplevt många gånger tidigare.

– En hemmapremiär är jätteroligt och jag hoppas verkligen att det kommer ner mycket folk. Vi har ett jättespännande lag med många duktiga killar som spelar en otroligt publikvänlig bandy. Jag hoppas verkligen att det kan komma ner mycket folk för att hjälpa oss och stötta oss. Vi kommer bjuda upp och det hoppas jag att publiken också gör, säger anfallsstjärnan.

Matchtruppen till lördagens premiär tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier under lördagen, cirka en timma innan matchstart.

Håll utkik här på sajten och på sociala medier under lördagsmorgonen för vårt digitala matchprogram till seriepremiären. Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens seriepremiär startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Borlänge Bandy här >>

Se hela intervjun med Niklas Eriksson nedan: