Skip to content
Ett defensivt starkt Katrineholm vann lördagens allsvenska premiär mot Borlänge.
FOTO: Tobias Sterner

KB premiärvann efter Korhonens storspel & Mattssons avgörande - "Svårt att sova igår"

28 oktober 2023

Katrineholm Bandy inledde den allsvenska säsongen 23/24 på bästa sätt under lördagen. Nämligen med två poäng hemma mot Borlänge Bandy.

Lördagens allsvenska premiär hemma mot Borlänge var lurig på förhand. Gästerna kom till Kronfågel Arena med ett, på pappret, förstärkt lag jämfört med i fjol och dalalaget har tidigare visat prov på en imponerande defensivt. I den här matchen skulle det dock visa sig vara hemmalagets defensiv som fällde avgörandet.

Borlänge ägde mycket boll matchen igenom, men ett kompakt hemmaförsvar och en storspelande Lasse Korhonen mellan stolparna satte stopp gång efter annan. När man dessutom fick spela i ledning efter William Hallbergs 1-0-mål i den 17:e matchminuten så såg det långa stunder ut som full kontroll trots att man inte ägde bollen själva.

1-0 i halvtid blev snabbt 2-0 i början av andra halvlek och trots flera hemmautvisningar i den andra akten så hade gästerna förtvivlat svårt att både skapa klara lägen och inte minst att överlista den blåe giganten i hemmakassen. Först i den 93:e matchminuten fick stjärnvärvningen Adam Wijk in en reducering, men då var det för sent. Ett defensivt imponerande Katrineholm vann premiären och tog två starka poäng.

– Defensivt är vi mycket bra. Mycket bra! Vi skapar ganska många målchanser också och kan göra mycket fler mål, men det blir seger och det är roligt. Absolut, säger matchvinnaren Lasse Korhonen.

– Borlänge håller bollen och vi försvarar mycket bra. Sedan när vi tar bollen och defensivt med bollen fungerade det mycket bra för oss idag.

Matchvinnare i andra änden av planen blev Gustav Mattsson med sitt matchavgörande 2-0-mål i inledningen av den andra halvleken.

– Det kändes som att det var kontrollerat och att det hade kunnat bli större siffror, samtidigt som vi slarvar lite och tar lite väl många utvisningar. Det blev lite mer nervöst där i slutet än vad det borde ha blivit, säger han och berättar vidare att premiärnerverna var påtagliga inför matchen.

– Vi drog igång (med matchandet reds. anm.) i augusti och det är den här dagen vi har väntat på. Det var lite svårt att sova igår kväll när jag låg och tänkte på den här matchen. Jag hade ändå jäkla mycket energi idag och det hoppas jag att jag visade också.

Matchfakta: Katrineholm - Borlänge
Mål:
1-0 17' William Hallberg (Gustaf Doktare), 2-0 49' Gustav Mattsson (Aki Manninen), 2-1 93' Adam Wijk.
Hörnor: KB: 4 (0) BOR: 10 (0)
Utvisningar: KB: 2x10 min 1x5 min BOR: 1x10 min
Domare: David Eneland
Publik: 225 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Lasse Korhonen och Gustav Mattsson nedan: