Skip to content
Katrineholm Bandy höll jämna steg med topptippade Ljusdal under lördagen.
FOTO: Tomas Nilsson

KB sånär att lugga topplaget på poäng - "Vi är ett riktigt bra lag"

4 november 2023

Katrineholm Bandy svarade för en stark kämpainsats under lördagen, men dessvärre räckte det inte till poäng hemma mot Ljusdals BK.

Statistiken talade sitt tydliga språk på förhand. Katrineholm Bandy hade, sedan sammanslagningen 2007, aldrig vunnit en allsvensk hemmamatch mot Ljusdal och dessvärre för hemmalagets del skulle den sviten förlängas under lördagen. De offensivt starka gästerna fick utdelning i mitten av den första halvleken då bolltapp från hemmalaget gav rutinerade Jonas Pettersson möjligheten att bli frispelad två gånger om.

Därefter skulle dock de rödklädda växa in allt mer i matchen. Plötsligt fick man mycket bättre stopp på gästernas anfall och i den egna offensiven var det lyften som var framgångsfaktorn. Något som visade sig när William Hallberg kunde reducera i den 37:e minuten.

Till den andra halvleken tvingades hemmalaget klara sig utan en skadad Arvid Rönnlund och som om inte den motgången vore nog så kunde gästerna gå ifrån till 1-4 efter två snabba mål knappt tio minuter in på halvleken.

Det som dock syntes tydligt matchen igenom var att hemmalaget aldrig gav upp. 2-4 satte Jonathan Hyttinen efter en fin individuell prestation och efter att gästerna hittat nätet ytterligare en gång var det Simon Svedlunds tur att kliva fram. 20-åringen dunkade nämligen in sitt första allsvenska mål i närmsta krysset från 25 meter fram till 3-5.

– Ja, det var en bra träff. Det var kul att få göra det också, säger Svedlund.

När Ville Hämäläinen därefter reducerade till 4-5 hängde gästerna mot repen, men trots ett tappert försök så kom inte hemmalaget närmare. Istället kunde Ljusdal kontra in 4-6 på tilläggstid, men trots förlusten så fanns det gott om positiva detaljer att ta med sig för KB:s del.

– Vi krigar sjukt bra. Jag tyckte alla gav 100 procent och vi gjorde en riktigt bra laginsats. Vi kan slå topplagen också. Vi är ett riktigt bra lag. Dessutom tyckte jag att våra lyft fungerade bra. Det blev farliga lägen hela tiden, tycker jag, så det ska vi fortsätta med, säger Simon Svedlund och får medhåll av liberon Marcus Mårtensson.

– När vi står uppställda är vi jäkligt bra. Det är bolltappen och när vi tappar spelare på fel sida som de får kontra på oss. Det är då Ljusdal är som bäst, säger han.

– Vi tar med oss viljan och kämpaglöden härifrån.

Matchfakta: Katrineholm - Ljusdal
Mål:
0-1 21' Jonas Pettersson (Erik Swartswe), 0-2 23' Jonas Pettersson (Elias Swartswe), 1-2 37' William Hallberg, 1-3 53' Elias Swartswe (Tobias Blomqvist), 1-4 55' Rasmus Gustafsson, 2-4 59' Jonathan Hyttinen, 2-5 63' Erik Swartswe (Rasmus Gustafsson), 3-5 76' Simon Svedlund (Ville Hämäläinen), 4-5 88' Ville Hämäläinen (Aki Manninen), 4-6 92' Jonas Pettersson (Rasmus Gustafsson).
Hörnor: KB: 9 (0) LBK: 10 (0)
Utvisningar: KB: 2x10 min LBK: 2x10 min
Domare: Adam Jokinen
Publik: 204 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Simon Svedlund och Marcus Mårtensson nedan: