Skip to content
Gustaf Doktares Katrineholm lyckades inte ta tillvara på sina målchanser mot Djurgården.
FOTO: Tobias Sterner

Tung uddamålsförlust mot Djurgården - "Trycker ner dem fullständigt"

11 november 2023

Trots stundtals väldigt bra spel så fortsatte Katrineholm Bandy på den ineffektiva vägen i lördagens bortamöte med Djurgården och föll därigenom tillslut med 3-4 (2-3).

Säsongens första bortamatch spelades under lördagen borta mot Djurgården i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall och gästernas stor förhoppning var att det skulle lossna offensivt. Så blev inte fallet. Redan inom loppet av de tio första minuterna hade KB hunnit med att missa ett friläge och en jättechans i straffområdet och som ett brev på posten satte den tidigare KB-spelaren Pontus Nordenfors 1-0 till hemmalaget strax därefter.

Niklas Eriksson tog visserligen revansch på sig själv för de missade lägena i inledningen av matchen och kvitterade efter drygt halva halvleken, men hemmalaget skulle även visa sig vara effektiva på hörnor. Elias Engholm satte 2-1 på en från vänster, men KB fortsatte skapa. En pigg Niklas Eriksson fixade fram en straff, men ramen räddade hemmalaget den gången.

På pluskontot för gästerna denna eftermiddag hittar vi dock matchens delikatess. Nämligen Aki Manninens stenhårda smörpassning fram till Gustav Mattssons 2-2-mål. En vacker ljusglimt i en annars frustrerande match.

Utvisningarna slog även de hårt mot gästerna i den första halvleken och med Simon Blomkvist på botbänken kunde hemmalaget återta ledningen, återigen genom KB-bekante Pontus Nordenfors, på en högerhörna på tilläggstid i första halvlek.

Hemmaledningen utökades direkt i den andra halvleken, men därefter påbörjade gästerna successivt ett allt intensivare övertag i matchen. Esko Liukkonen reducerade på en hörnretur och ju längre den andra akten led - desto mer tog gästerna över. Hemmalaget tycktes bli allt tröttare, men trots ett stundtals våldsamt spelövertag så lyckades inte KB med det sista lilla i sin offensiv. En till stora delar bra, spelmässig insats slutar med en mycket frustrerande uddamålsförlust.

– Som helhet tycker jag ändå att vi gör en godkänd insats för att vara första bortamatchen. Vi är lite för passiva i första halvlek, så det känns som att vi bjuder dem lite på matchen. Vi hittar inte in i vårt egna spel, utan börjar spela först under de sista 30-35 minuterna. Vi måste vara mer på tå från start, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy.

– Vi vet att vi är otroligt starka i slutet av matcherna. Det är nog inte många lag i serien som är starkare än oss under sista 25-30. Det vet vi om och vi måste bara väga lita på att vi är det också. Vi kan inte bara köra och köra, utan vi vet att vi har det här sista rycket. Sista 30 trycker vi ner dem fullständigt och det är bollar både i hjälmar och på mållinjen, men vi får inte in trissan i nätet.

Matchfakta: Djurgården - Katrineholm
Mål:
1-0 13' Pontus Nordenfors (Arvid Karlsson), 1-1 25' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 2-1 27' Elias Engholm (Marcus Wikman, hörna), 2-2 37' Gustav Mattsson (Aki Manninen), 3-2 45+2' Pontus Nordenfors (Lukas Tidetorp, hörna), 4-2 49' Lukas Tidetorp, 4-3 52' Esko Liukkonen (Jonathan Hyttinen, hörna).
Hörnor: DIF: 10 (2) KB: 6 (1)
Utvisningar: DIF: 4x10 min KB: 2x10 min 2x5 min
Domare: Andreas Rönnbäck
Publik: 287 personer, Gubbängens Skridsko- och Bandyhall

Se highlights från matchen och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: