Skip to content
Aki Manninen blev tvåmålsskytt i lördagens förlustmatch.
FOTO: Tobias Sterner

Svag insats gav förlust mot stabilt Tellus - "En total kollaps"

9 december 2023

Katrineholm Bandy svarade för säsongens sämsta insats hittills under lördagen när man satte rejäla krokben för sig själva och föll klart hemma mot IK Tellus.

Efter en inledning av den allsvenska säsongen där så gott som alla de åtta insatserna varit med beröm godkända spelmässigt kom under lördagen den första rejäla plumpen i protokollet för Katrineholm Bandy. Detta då ett stabilt och bra IK Tellus inte hade några som helst problem att besegra ett tamt och oorganiserat hemmalag med 9-5.

– Det finns väl inte så mycket att säga egentligen. Det är bara att glömma bort det här så fort som möjligt. Det känns som att det är en total kollaps från alla håll och kanter idag. Vi gör inte många rätt under 90 minuter idag. Det är för dåligt, säger ass tränaren Thomaz Doktare och konstaterar att hans lag bland annat hade väldiga problem med Tellus höga presspel.

– För det första så gör vi inte det vi har pratat om och tränat på när vi möter den typen av motstånd. Vi vet precis hur vi ska göra, men när vi väl kommer i situationer så gör vi precis tvärtom. Vi sätter passningarna tre meter bakom eller fyra meter framför på felvända spelare hela tiden och då blir vi nedtryckta. Det är inte bra.

Bland få positiva saker under lördagseftermiddagen fanns det faktum att laget gjorde lika många hörnmål i matchen, tre stycken, som man tidigare gjort totalt på de åtta föregående. Å andra sidan var det enkelt att konstatera att bristerna i det offensiva spelet i övrigt var slående.

– Ja, så är det ju. Vi får inte upp bollarna på våra forwards. De har ju knappt någonting att gå på under hela matchen och då skapar vi inga målchanser, säger Doktare innan han försöker blicka framåt.

– Vi vet vad vi kan prestera och vi har visat det i de åtta matcherna innan här. Förluster kommer och förluster går. Alla lag kommer göra bottennapp och nu gjorde vi vårt här idag, så det finns bara bättre saker att bygga vidare på.

Matchfakta: Katrineholm - Tellus
Mål:
0-1 6' Filip Wikblad (Malte Österlund), 0-2 12' Vilgot Müller (Oliwer Hedrum), 1-2 17' Aki Manninen (Arvid Rönnlund, hörna), 1-3 25' Aksel Örn Ekblom (Jesper Norrman), 2-3 34' Esko Liukkonen (Gustaf Doktare, hörna), 2-4 38' Caspher Ekström (Tobias Björklund), 2-5 45' Filip Wikblad (Nils Axling), 3-5 49' Aki Manninen (Ville Hämäläinen, hörna), 3-6 52' Erik Lycksäter (Jesper Norrman, hörna), 3-7 53' Edward Sigfridsson (Nils Axling), 3-8 58' Vilgot Müller, 4-8 87' Gustav Mattsson (Nolan Haney), 4-9 88' Caspher Ekström (Jesper Norrman, hörna), 5-9 90' Gustaf Doktare.
Hörnor: KB: 8 (3) IKT: 12 (2)
Utvisningar: KB: 1x10 min IKT: 1x10 min
Domare: David Eneland
Publik: 160 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: