Skip to content
Esko Liukkonen lämnar Katrineholm Bandy efter en och en halv säsong.
FOTO: Tobias Sterner

Esko Liukkonen lämnar Katrineholm Bandy

14 december 2023

Mittfältaren Esko Liukkonen lämnar Katrineholm Bandy med omedelbar verkan. 27-åringen har i dagarna framför en önskan om att få bryta sitt kontrakt av personliga skäl. Något som föreningen godkänt.

Det var inför säsongen 22/23 som Katrineholm Bandy värvade mittfältaren Esko Liukkonen från de då regerande finska mästarna Veiterä. Sedan dess har 27-åringen spelat 25 allsvenska matcher för klubben och på dessa svarat för fem mål och sju assist. Nu står det dock klart att parterna går skilda vägar med omedelbar verkan.

– Esko kom till oss i dagarna och framförde en önskan om att få bryta sitt kontrakt av personliga skäl. Utan att gå in på mer detaljer än så så valde vi att godkänna hans begäran och låta honom åka hem till Finland, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

– Det är givetvis ett tungt och oväntat sportsligt tapp för oss i ett kritiskt skede av säsongen, men människan måste alltid gå först. Det har varit en ära för oss att ha Esko i vår klubb under ett och ett halvt år. Det är en väldigt kompetent bandyspelare och ännu bättre människa, så vi önskar honom all lycka framöver.

Liukkonen själv beklagar den uppkomna situationen, men är samtidigt noggrann med att uttrycka sin tacksamhet gentemot lagkompisar och förening för tiden i rödblått.

– Jag vill tacka för att jag fick möjligheten att spela här och klubben gör verkligen bra saker. Jag är tacksam mot föreningen, mina lagkompisar, ledare och supportrar för en väldigt fin tid. Tyvärr slutar det inte på ett sätt som varken jag eller klubben hoppats på, men jag har bara goda saker att säga om Katrineholm Bandy och önskar hela föreningen lycka till framöver, säger ”Eki”.

Hur detta besked påverkar laget rent sportsligt kommenterar klubbchef Micael Eriksson såhär:

– Vi tappar en väldigt bra spelare och det går inte att komma runt att det givetvis inte är positivt rent sportsligt. Så som truppen ser ut i dagsläget ser vi att vi skulle må bra av att fylla på med någon spelare för att öka konkurrensen och minska vår känslighet för eventuella skador, men samtidigt har vi fullt förtroende för att de spelare som finns på plats idag kommer att fortsätta kunna göra ett fullgott arbete, säger han.