Skip to content
William Hallbergs tre mål räckte inte för poäng för Katrineholm borta mot Falu BS.
FOTO: Tobias Sterner

Hallbergs hattrick räckte inte - KB föll i Falun

16 december 2023

En stark slutforcering och en skarpskjutande William Hallberg hade kunnat leda Katrineholm till poäng borta mot Falu BS under lördagen, men istället var det hemmalagets hörnskytte som fällde avgörandet.

Inför lördagens klassikermöte på ICANIWILL Lugnet Arena hade hemmalaget Falu BS bara noterats för fyra mål på 52 försök på de föregående nio matcherna, men dessvärre för Katrineholms del så fick hemmalaget islossning i den spelformen idag. Tre hörnmål på 48 minuter satte dalalaget tydligt i förarsätet i matchen, vilket var frustrerande för ett Katrineholm som i stora drag spelade bra defensivt och Emil Holman mellan stolparna räddade det han skulle och lite därtill.

Gästerna kom till spel utan både Ville Hämäläinen och Aki Manninen på grund av sjukdom och kanske var det en bidragande orsak till att sörmlänningarnas offensiv långa stunder såg trubbig ut. William Hallbergs reducering på straff i slutet av den första halvleken var dock viktig och efter en timeout en bit in i den andra halvleken började det hända saker framåt för de vitklädda.

Pressen bet bättre, hemmalaget blev stressade och KB hotade både med skridskoåkning och långa bollar. Utdelningen lät dock vänta på sig och första med tre minuter kvar av ordinarie tid dunkade William Hallberg in sitt och lagets andra mål i matchen på ett frislag. Forceringen fortsatte in på tilläggstid, men när samme Hallberg tillslut fullbordade sitt hattrick och satte 4-3 så var det dessvärre för lite tid kvar för att hinna åstadkomma någonting mer.

– Vi torskar ju matchen på 30 minuter i första halvlek för att vi inte är med. Vi gör väl ett skapligt försök i slutet, men vi är alldeles för dåliga idag helt enkelt, säger tremålsskytten Hallberg.

– Vi var verkligen trubbiga offensivt. Jag vet inte riktigt vad vi gör. Vi kommer ingenvart i första halvlek. Vi har några lyft från "Gurra" (Doktare reds. anm.), men annars händer det ingenting framåt. Ju längre tiden går desto mer börjar bollen studsa och då kommer vi ingenstans heller. Jag vet inte riktigt vad vi gör idag. Det var inte bra.

Härnäst för KB:s del väntar hemmamatch mot TB Västerås under onsdagskvällen. En match som startar 19.30 i Kronfågel Arena.

– Vi behöver bestämma oss själva, var och en, för att vi måste gå in i matcherna och vara med. Vi kan inte släppa in tre mål första 30 och så är det värsta uppförsbacken. Vi behöver gå in och ta tag i matchen och vara med från början så vi ger oss själva en chans att vinna i slutet, säger Hallberg.

Matchfakta: Falu BS - Katrineholm
Mål:
1-0 4' Tobias Dahlin (hörna), 2-0 14' Tobias Dahlin (Michael Pettersson), 3-0 33' Michael Pettersson (Linus Åkerlund, hörna), 3-1 39' William Hallberg (straff), 4-1 48' Isac Johansson (Anton Lundberg, hörna), 4-2 87' William Hallberg (frislag), 4-3 93' William Hallberg (Niklas Eriksson).
Hörnor: FAL: 10 (3) KB: 6 (0)
Utvisningar: FAL: 2x10 min 1x5 min KB: 4x10 min
Domare: Stefan Johansson
Publik: 106 personer, ICANIWILL Lugnet Arena

Se highlights från matchen nedan: