Skip to content
Ville Hämäläinen missade lördagens bortamöte med Falu BS.
FOTO: Tobias Sterner

Flera frågetecken inför TB hemma - "Hoppas vi kan använda alla"

19 december 2023

Julen står för dörren, men innan tomten kommer ska Katrineholm Bandy under onsdagskvällen ta emot TB Västerås hemma i Kronfågel Arena.

Det lackar mot jul och barn som vuxna runtom i världen väntar med spänning på om tomten ska komma med det de önskat sig. Vad Katrineholmstränaren Jari Hyttinen önskar sig, visserligen redan till onsdagens hemmamöte med TB Västerås, är enkelt att uttyda. Finländaren vill ha en frisk och hel spelartrupp att förfoga över.

I lördagens bortamöte med Falu BS tvingades han klara sig utan både Ville Hämäläinen och Aki Manninen på grund av sjukdom och oron för att fler ska falla bort har varit påtaglig under de senaste dagarna. Trots det, och trots två raka förluster, tycker Hyttinen inte att hans lag har tappat bort sitt spel allt för mycket den senaste tiden.

– Vi står ungefär där vi har varit hela tiden. Det kanske har varit två lite sämre matcher nu, men i den senaste matchen var vi ändå relativt nära att komma ikapp i slutet trots att vi började väldigt dåligt. Egentligen har inte så mycket förändrats. Det är bara lite mera sjukdomar, skador, Esko (Liukkonen reds. anm.) är borta och så vidare. Det är många problem, men vi är ungefär där vi har varit hela tiden, säger Jari med ett flin.

Till onsdagens hemmamatch mot de svartklädda västmanlänningarna är det dock positiva minnesbilder som laget bär med sig in till avslag. När lagen möttes i början av december vann KB nämligen med 4-2 på bortais.

– Vi brukar vara bättre på hemmaplan än på bortaplan och vi vann där borta, så det är klart att vi kan vara nöjda med det. Samtidigt hoppas jag att vi kan göra en bättre match på onsdag. Den första frågan är dock vilka spelare vi kan använda, säger Hyttinen.

– Tillberga har sina bästa spelare i det offensiva spelet, så de vill säkerligen försöka göra mål. De har släppt in så många mål, så kanske förändrar de något eller försöker hitta ett sätt att försvara sig lite annorlunda, men det är ingenting jag vet i dagsläget.

– Det absolut viktigaste för oss är att vi har alla de bästa spelarna med på isen. Nu senast saknade vi båda de spelarna som har spelat halv under försäsongen och i början av den här säsongen, så vi fick sätta in två nya spelare där. I vårt spel är halvorna väldigt viktiga. Det är inte enkelt att bara hoppa in där och försöka göra det som andra har gjort under 15 matcher. Så vi får verkligen hoppas att vi kan använda alla, eller nästan alla, spelare på onsdag, avslutar Jari Hyttinen.

Truppen till onsdagens match tas ut senare under tisdagskvällen och presenteras i sin helhet på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Programmet till onsdagens match finns ute från soluppgången under matchdagens morgon. Ni hittar alla matchprogram här >>

Onsdagens möte med TB Västerås startar 19.300 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 19.15.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Onsdag 19.15: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och TB Västerås här >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: