Skip to content
Niklas Eriksson var inblandad i sex av sju KB-mål under onsdagen.
FOTO: Tomas Nilsson

Trots show från "Messi" och Mattsson - KB tappade poäng mot TB

20 december 2023

Onsdagskvällen i Kronfågel Arena bjöd på bandyunderhållning deluxe, men efter en svängig och målrik match fick hemmalaget nöja sig med en poäng mot TB Västerås.

Det såg ut att kunna bli en riktig mardrömsafton för hemmalaget i Kronfågel Arena under onsdagskvällen. Utan fyra ordinarie spelare hade de rödklädda fått 0-2 i baken av TB Västerås redan efter tre minuters spel, men skärpningen skulle komma.

Inte minst skulle den komma genom att lagkapten Niklas "Messi" Eriksson och anfallskollegan Gustav Mattsson började hitta varandra som siamesiska tvillingar. Målkung Eriksson iklädde sig, för ovanlighetens skull, rollen som framspelare och assisterade Mattsson till inte mindre än fyra mål i den första halvleken. Lagets femte? Ja, det gjorde lagkaptenen själv på passning från comebackande Victor Nilsson.

– Jag kom med bra i spelet och hittade Mattsson där flera gånger i första halvlek, så det var kul. Det var kul att spela idag, säger Eriksson och kommenterar sedan det ovanliga i att han agerar framspelare.

– Jag vet i fan om jag har gjort fyra assist på två säsonger tidigare faktiskt, så det var ju kul att kunna bidra med det också, skrattar han.

Även dagens målkung, Gustav Mattsson, var nöjd med samarbetet.

– Vi sa innan matchen att vi skulle spela enkelt. Sex stycken skulle sköta defensiven och så skulle vi där framme, bland annat jag och "Nicke", lösa det offensiva. Det tycker jag vi gör bra i första halvlek och jag assisterar honom i andra halvlek. Det är väl vi som ligger bakom alla målen, så vi gjorde vårt i det offensiva, men bidrog inte tillräckligt mycket i det defensiva helt enkelt, säger han.

Nej, för även om Niklas Eriksson skulle göra sitt andra mål, och sjätte poäng i matchen, i den andra halvleken så blev hemmalaget aldrig av med gästerna. 5-3 i paus var även 6-4 en bit in i den andra halvleken, men Tillbergas skytte gjorde att de hela tiden kunde komma ikapp. 7-7 blev slutresultatet och efteråt var känslorna blandade.

– Såhär direkt efteråt känns det tungt. Vi hade en tvåmålsledning i paus och det kändes som att vi hade chansen att ta en tvåa, men vi saknar många idag också. Med facit i hand kanske en poäng var rättvist, säger Mattsson.

Ja, för hemmalaget kom till spel utan Ville Hämäläinen, William Hallberg, Johan Törnberg och Arvid Rönnlund. I deras ställe klev två välbekanta ansikten in i form av Robin Hellqvist och Victor Nilsson och gjorde allsvensk comeback.

– "Robban" och Victor kan man lita på. De har varit med länge. Det är en stor trygghet att ha dem i klubben och ett stort tack till dem för att de ställer upp. Sedan är det klart att när de inte har varit med och gjort en träning… Vi har ett spelsätt som vi tränar på varje dag och då när det kommer in nya och saknas startspelare så är det klart att det ser lite annorlunda ut. Jag tycker ändå att vi får till det bra och de två gör ett jättejobb såklart, säger Mattsson.

Nu väntar julfirande och några dagars lugn och ro innan det är dags att ladda om för en av årets stora höjdpunkter - annandagsmöte borta mot Örebro SK på annandagen. En match som många ser mycket fram emot.

– Det ska bli otroligt roligt. Annandagen är ju en bandyfest och äntligen får vi spela inför mycket folk. Det är otroligt kul och just att det är mot Örebro gör ju att det blir lite derbykänslor. Vi har ju bland annat Linus (Doktare reds. anm.) där också, så vi ska försöka tvåla till dem. Det är målsättningen, säger Niklas Eriksson och får medhåll från Gustav Mattsson, även om han är av en lite annan uppfattning när det gäller publiktillströmningen i Behrn Arena.

– Ja, vi får väl se hur det blir. Örebro är ju en relativt liten klubb, så jag vet inte hur mycket publik de kan skaka fram, men vi ska dit och göra vårt. Vi ska göra allt för två poäng och vi hoppas att vi kan få ett stort stöd med oss, säger Mattsson.

Matchfakta: Katrineholm - TB Västerås:
Mål:
0-1 1' Anton Hellmyrs, 0-2 3' Figge Nilsson, 1-2 17' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson, 2-2 25' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 3-2 28' Niklas Eriksson (Victor Nilsson), 3-3 32' Gustav Nääf (Niklas Engström), 4-3 35' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 5-3 44' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 5-4 47' Rasmus Fridolfsson (Edvin Porswald), 6-4 56' Gustaf Doktare (straff), 6-5 57' Rasmus Fridolfsson (Johan Söderström), 6-6 69' Filip Backström (Figge Nilsson, hörna), 7-6 74' Niklas Eriksson (Gustav Mattsson), 7-7 75' Oskar Alfredsson (Wilhelm Frimodig).
Hörnor: KB: 5 (0) TB: 9 (1)
Utvisningar: KB: 1x5 min TB: 3x10 min
Domare: Mikael Hillerius
Publik: 180 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustav Mattsson och Niklas Eriksson nedan: