Skip to content

Ordförandebrev: Säsongen är i full gång

21 december 2023

Översteg, knackskott, och varma applåder ekar i Kronfågel Arena! Säsongen är i full gång. Utanför hallen breder vintern ut sig. Årstiden som vi i Katrineholm förknippar med ett av våra käraste kulturarv - bandy!

En värm känsla rinner genom kroppen när man kliver upp på läktaren i Kronfågel Arena och ser isen nästan överfull av barn och ungdomar som åker skridskor och spelar bandy. 

Våra ungdomsledare gör ett strålande jobb! Jag vill skicka en extra stor eloge till alla våra ledare som tillsammans, både på och vid sidan av isen, skapar fantastiska idrotts- & utvecklingsmiljöer för våra medlemmar. I en tid där vår fantastiska sport kämpar hårt för att växa får ni det att se så otroligt enkelt ut att inspirera barn och unga att lära sig åka skridskor och spela bandy. Ni är fantastiska!

Starten av Bandyallsvenskan kan resultatmässigt beskrivas som ”stolpe ut” för vår del. Flertalet matcher har slutat med uddamålsförluster där utgången likväl kunnat slutat till vår fördel. Genom ett imponerande och fartfyllt anfallsspel i kombination med ett tätt försvarsspel har KB rankats som ett av de lag som inlett säsongen starkast spelmässigt sätt till förväntningarna. Trots stor ruljangs på spelare inför årets säsong har våra seniortränare Jari Hyttinen och Thomaz Doktare lyckats bygga en stark trupp som visat att man står upp bra mot några av seriens på förhand tippade topplag.

Ekonomi

Trots inflation, rådande världsläge och svårigheter att knyta nya samarbetspartners har vår ekonomi stabiliserat sig efter en något baktung höst. Nu när säsongen går på högvarv har vi ett mer kontinuerligt flöde av intäkter genom ex. kiosk, entrébiljetter, arrangerade cuper med mera. Marknadsdelen arbetat för fullt och gör ett strålande arbete med våra samarbetspartners!

Föreningsutveckling

Under hösten genomfördes en medlemsundersökning i syfte att lyfta fram vad vi gör bra och identifiera förbättringsområden i Katrineholm Bandy. Den primära frågan i undersökningen var: ”Hur upplevde du säsongen 2022/2023?” där kunde man ge svar 1 till 5. 1 motsvarade ”Inte bra” och 5 motsvarade ”Superbra”. Av 61 svarande blev snittresultatet 3,61. Ett resultat vi är väldigt nöjda med. Det betyder att vi gör väldigt många bra saker men att det även finns förbättringsområden som vi behöver arbeta med. Vi fick mycket bra feedback i kommentarerna. 

Tre huvudområden för förbättring har sammanställts baserat på de kommentarer som lämnades:

  • Bandyutveckling & Trygghet

Ett arbete som bl.a kommer innebära att kartlägga och bygga en röd/blå tråd som genomsyrar hela föreningen, både sportslig och värdegrundsmässigt. T.ex. Vad står vi som förening för? Vad tränar vi på i vilken ålder och varför? 

  • Organisation

Organisationen behöver förtydligas och effektiviseras. Vi behöver identifiera våra roller och arbetsgrupper och därefter tillsätta tydliga ansvars- och arbetsområden för dessa.

  • Kommunikation

Kanske den allra svåraste delen att arbeta med. En stor och viktig del i vårt visionsarbete är att eliminera "Vi & Dom-känslor" som lätt kan förekomma i delar av föreningen och ersätta dessa med ett starkt röd/blått VI. Kommunikation är en viktig del i det arbetet. Stor vikt kommer läggas på hur vi kommunicerar gentemot varandra. 

Vi kommer inför säsongen 2024/2025 lägga extra fokus på dessa tre områden för att skapa ännu bättre ”Trygga & Hållbara Utvecklingsmiljöer”.

Genom vårt pågående visionsarbete har vi tagit fram en ny och genomarbetad värdegrund. Vi har även uppdaterad, skapat nya och reviderat våra policys. Ett viktigt arbete som lägger grunden för framtiden i Katrineholm Bandy. Dessa kan man hitta på vår hemsida.

Säsongen fortsätter in i juletider och vi har otroligt mycket bandy att se fram emot i föreningen. 

Vi tar inte jullov. Vi har schemat späckat med aktiviteter. Kom till Kronfågel Arena i mellandagarna och heja fram våra senior och ungdomslag.

  • 26-december 13:15 Behrn arena Örebro ÖSK-KB (A-lag) Supporterbuss

  • 26–28-december Kronfågel Arena Stjärnkliniken Cup (U14)

  • 29 december 19:30 Kronfågel Arena Fri entré-matchen, KB-ÖSK (A-lag)

  • 30 december Kronfågel Arena Poolspel (U8 & U9)

Vi ses i hallen!

God Jul & Gott Nytt År

Dennis Gunnar

Ordförande Katrineholm Bandy