Skip to content
Gustaf Doktare ser fram emot klassisk annandagsbandy under tisdagen.
FOTO: Tobias Sterner

Doktare vill vinna släktkampen på annandagen - "Ska tysta Limpo"

25 december 2023

Bandyns julafton står för dörren och under tisdagen är det äntligen dags för klassisk annandagsbandy. Detta då KB gästar de klassiska antagonisterna Örebro SK.

Säsongens, på förhand, roligaste bandyvecka är här. Detta då det väntar dubbla möten med de klassiska antagonisterna Örebro SK. Först ut är tisdagens annandagsmöte i Behrn Arena och efter period med mycket sjukdomar och skador så känner sig KB-spelarna fullt redo för bandyns julafton i fiendeland.

– Det är bra, men har varit lite upp och ner. Det har varit lite sjukdomar, både i laget och hemma, men nu är det bra, säger mittfältaren Gustaf Doktare.

KB kommer till annandagsbandyn med tre raka matcher utan seger, men "Gurra" menar att mycket av det går att härleda till det tidigare sjukdomsläget.

– I det stora hela har problemet varit att vi har haft mycket sjukdomar och skador i laget, så det har blivit lite att vi har tvingats plocka in spelare som inte har tränat med oss fullt ut, säger han och fortsätter:

– Vi behöver framförallt sätta defensiven. Vi har haft lite problem med det under de senaste matcherna, men sätter vi den och spelar som vi gjorde mot Tillberga offensivt så lär det gå vägen.

KB-laget har dessutom en hel del revansch att utkräva mot rivalerna ÖSK under tisdagen. Inte nog med att närkingarna vann lagens träningsmatch inför den här säsongen. De har dessutom vunnit de tre senaste allsvenska möten lagen emellan. Senast klubbarna duellerade en annandag i Örebro, 2013, vann dock Katrineholm med klara 5-0.

– Jag tror att det blir en jämn match med bra fart. Örebro är bra hemma. Jag tror inte att de har förlorat någon match hemma än, så det blir en kul match. Jag hoppas på mycket publik, säger Gustaf Doktare.

Från Katrineholm avgår en proppfull supporterbuss och ett stort gäng personbilar med fans under den sena förmiddagen, vilket får 18-årige Doktare att se fram än mer mot matchen.

– Det blir ju skillnad. Man får lite mer adrenalin och man blir lite mer taggad inför matchen av att höra publiken, säger han innan han avslutar med att konstatera att han ser fram emot att vinna släktkampen mot kusinen Linus, som numera spelar för rivalerna ÖSK.

– Jag ser framförallt fram emot att få tysta "Limpo", skrattar "Gurra".

Laget till annandagsbandyn tas ut senare under juldagen, men i skrivande stund tycks samtliga spelare vara tillgängliga för spel. Laget presenteras cirka en timma innan avslag på våra sociala medier under matchdagen.

Annandagens match startar 13.15 i Behrn Arena och om ni mot förmodan inte har möjlighet att heja fram laget på plats så ser ni den på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Annandagen 13.05: Se mötet mellan Örebro SK & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: