Skip to content
Katrineholm Bandy lyckades inte med mycket i tisdagens annandagsmöte med Örebro.
FOTO: Martin Gustafsson

ÖSK klart starkare i annandagsderbyt - "De är klart bättre"

26 december 2023

Annandagen 2023 blev en bandyfest Katrineholm Bandy gärna vill glömma så snart som möjligt. Bortamötet med Örebro slutade nämligen i förlust med hela 1-10.

För första gången på tio år gästade Katrineholm Bandy under tisdagen rivalerna Örebro SK i ett annandagsmöte. Då vann de rödblåa med klara 5-0, men den här gången blev det tvärtom och mer därtill.

Hemmalaget var hetare, rejälare och vassare på det mesta. Ett genomgående tamt försvarsspel och hackade offensivt spel från KB gav stora problem och 0-5 i paus blev tillslut hela 1-10 i baken för sörmlänningarna. En enorm besvikelse för spelare, ledare och inte minst det dryga hundratal supportrar som tagit sig till Behrn Arena och där gjorde allt i sin makt för att heja fram sitt lag. Om "Matchens Lirare" hade kunnat gå till de rödblåa supportrarna så hade det gjort det.

Trots siffrorna så menar dock KB-tränaren Jari Hyttinen att hans lag gjorde många av de saker som han och hans stab hade efterlyst på förhand, men menar att det föll på att motståndarna var genomgående bättre.

– Jag sa till laget efter de första 45 minuterna att vi egentligen spelade ganska bra. Jag var nöjd med många prestationer och mångas inställning. Vi hade tre hörnor som deras målvakt räddade. De var lite bättre med bollen hela tiden. De hade mer boll och så var de väldigt effektiva medan vi var lite för snälla i eget straffområde, säger han och fortsätter:

– I andra halvlek är det en ganska jämn start. Vi har en ribbträff och sedan en kontring där vi tappar boll och de gör 6-0. Där tog det på något sätt slut.

Besvikelsen till trots menar Hyttinen att det inte är allt för mycket som behöver justeras för att utgången ska bli en helt annan när lagen möts igen i Kronfågel Arena på fredag.

– Jag läste när jag åkte hit att det var någon som sa att när Edsbyn förlorade med 8-1 borta mot Västerås så var resultatet missvisande. Så är det i bandy i bland. Jag tycker att Örebro var klart bättre än oss, men inte 10-1. Vi måste visa på hemmaplan att vi är mer effektiva, hänger med i matchen och kan avgöra under sista halvtimmen, säger han.

Fredagens match startar 19.30 och det är fri entré för samtliga åskådare. Dessutom kommer hela arenaområdet att fyllas med mängder av aktiviteter för hela familjen. Så trots annandagens enorma besvikelse hoppas vi på ert fortsatta stöd på fredag. Det är ovärdeligt för oss.

Matchfakta: Örebro - Katrineholm
Mål:
1-0 9' Simon Folkesson (Sebastian Brandt), 2-0 10' Linus Doktare (Alex Adeheimer), 3-0 23' Filip Bergman (hörna), 4-0 25' Alex Adeheimer (Simon Folkesson), 5-0 33' Filip Bergman (Simon Folkesson), 6-0 61' Alex Adeheimer (Simon Folkesson), 7-0 67' Olle Ekholm (Robin Folkesson), 8-0 70' Oscar Larsson (Sebastian Brandt), 9-0 78' Filip Bergman (Sebastian Brandt), 9-1 82' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 10-1 92' Alex Adeheimer (Sebastian Brandt).
Hörnor: ÖSK: 10 (1) KB: 8 (0)
Utvisningar: ÖSK: 5x10 min KB: 1x10 min 1x5 min
Domare: David Eneland
Publik: 685 personer, Behrn Arena

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: