Skip to content
Arvid Rönnlund svarade för ett vackert solomål under fredagskvällen.
FOTO: Tobias Sterner

Trots stor förbättring - KB tappade poäng på tilläggstid

29 december 2023

Katrineholm Bandy visade helt andra takter i fredagskvällens hemmamöte med Örebro SK jämfört med annandagens möte, men trots det slutade matchen i stor besvikelse.

Efter annandagsdebaclet i Örebro var det ett revanschsuget Katrineholm som skrinnade ut inför storpublik hemma i Kronfågel Arena under fredagskvällen, men de närmare 900 på läktarna höll på att sätta glöggen i vrångstrupen direkt. Gästerna tog nämligen ledningen efter bara 19 sekunder efter att Filip Bergman knackat in en retur på ett skott från Linus Doktare.

Hemmalaget fick dock snabbt stopp på blödningen och spelmässigt var den första halvleken synnerligen jämn. Gustav Mattsson och William Hallberg kvitterade tillställningen varsin gång innan det var dags för matchens stora delikatess. Detta då Arvid Rönnlund utnyttjade passiviteten i ÖSK-försvaret och på klassiskt ”Kurre” Hamrin-manér klev runt spelare efter spelare och dansade längs kortlinjen hela vägen förbi en överrumplad Joakim Bergqvist i bortamålet.

– Jag försöker ju bara gå runt och söka hörna, men de blir ju ganska passiva där på linjen så då fortsatte jag. Det blev lite yta där, så då gick jag på mål, säger Rönnlund.

Den andra halvleken fortsatte vara jämn, tight och stundtals tuff. Känslorna svallade, men målen lät vänta på sig. Först i den 69:e matchminuten kunde Isac Anderson Sunnemalm placera in sitt första allsvenska mål fram till 3-3. Katrineholm behövde ett snabbt svar och fick det. Detta då Jonathan Hyttinen först fick med sig en utvisning och sedan direkt efteråt kunde peta in en retur till 4-3.

– Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände där, men jag bara såg att bollen blev fri och jag bara petade in den, säger ”Jonttu”.

Klockan tickade och hemmalaget såg ut att gå mot en blytung seger för att avsluta 2023. Man hade till och med öppet mål för att sätta spiken i kistan fram till 5-3, men en viss Linus Doktare skulle få sista ordet. I den 93:e minuten skickade gästerna in en boll i straffområdet som tillslut studsade högt mot KB-målet. En reflexmässig reaktion och en hög klubba senare hade ”Limpo” fått lägga upp bollen på straffområdet mot sin moderklubb och där gjorde han inget misstag. 30-åringen dunkade in 4-4 och lade en stor blöt filt över stämningen i Kronfågel Arena. Trots det kunde hemmaspelarna efteråt konstatera att insatsen var långt mycket bättre än den på annandagen.

– Det är ju kanske tre gånger bättre än vad det var på annandagen. Vi måste vara nöjda med det, men första känslan efter den här matchen är ju att det är synd att vi inte vinner, säger Jonathan Hyttinen.

– Det var en bra prestation idag, måste jag säga. Det är bra att få med sig en poäng här, så nu finns det bara möjligheter in i nästa år, säger Arvid Rönnlund.

Matchfakta: Katrineholm - Örebro

Mål: 0-1 1’ Filip Bergman, 1-1 12’ Gustav Mattsson, 1-2 25 Alex Adeheimer (Robin Folkesson, hörna), 2-2 39’ William Hallberg (straff), 3-2 45’ Arvid Rönnlund, 3-3 69’ Isac Andersson Sunnemalm (Alex Adeheimer), 4-3 72’ Jonathan Hyttinen (Ville Hämäläinen), 4-4 94’ Linus Doktare (straff).

Hörnor: KB: 6 (0) ÖSK: 10 (1)

Utvisningar: KB: 1x10 min ÖSK: 3x10 min

Domare: David Järvinen

Publik: 867 personer, Kronfågel Arena

Se highlights och hela intervjuerna med Arvid Rönnlund och Jonathan Hyttinen nedan: