Skip to content
Jari Hyttinens lag fick en tuff start på en viktig dubbelhelg i och med lördagens förlust i Tranås.
FOTO: Tobias Sterner

Tung start på helgen för KB - föll stort i Tranås

27 januari 2024

Katrineholm Bandy åkte under lördagen ner till Tranås med goda förhoppningar om att få med sig två poäng hem, men istället slutade det med en blytung förlust.

Kampen hårdnar runt det negativa kvalstrecket i Bandyallsvenskan och under lördagen stod två mycket viktiga poäng på spel när KB gästade nykomlingarna Tranås på OEM Arena. Smålänningarna var bara en poäng före de rödblåa inför matchen, men gästerna kom till Bredstorp med en stark tro på seger.

Spelmässigt inledde man också matchen bra, men sedan började saker och ting grina sörmlänningarna i ansiktet.

– Vi får egentligen en ganska bra start. Fram till deras första mål så är vi bra, men så har vi en väldig massa otur. Ville (Hämäläinen reds. anm.) blir tvungen att slipa ganska länge, Marcus (Mårtensson) får ont och de gör 2-0. Sedan gör vi ändå 2-1 på hörna och har ett friläge för 2-2, men vi missar det och de gör istället ett väldigt konstigt 3-1-mål. Därefter gör vi misstag, de gör 4-1 och 5-1 och där var det väl mer eller mindre över, säger huvudtränare Jari Hyttinen.

Efter 5-1 i halvtid slutade matchen tillslut 7-2 till hemmalaget. Ett resultat som är långt ifrån godkänt, men tränare Hyttinen är inte fullt så kritisk till insatsen som resultatet antyder.

– Resultatmässigt är det väldigt dåligt, men tittar man på spelet från straffområde till straffområde så är det ganska jämnt. Tyvärr är vi återigen alldeles för dåliga framför vårt eget mål. Resultatmässigt är det den största orsaken idag, säger han och fortsätter:

– Sedan är det så, vilket många inte förstår, att när vi har ett såhär ungt lag och gör bra saker, matchen är jämn och vi lyckas så är vi jättebra. När det däremot blir som det blir idag, att det blir motgångar, så är det den absolut svåraste situationen för ett ungt lag. Vi har ett par perioder i matchen idag där vi är så pass dåliga att tillslut förlorar.

Till sak hör även att KB hade ytterligare två bollar i nät under matchen, till synes helt korrekt. Dessvärre blev både Arvid Rönnlunds och William Hallbergs mål bortdömda, vilket Jari Hyttinen ställer sig mycket frågande till.

– Vid deras första mål så slår de av vår klubba när vi har bollen, kontrar, får hörna och gör mål. Sedan gör både Arvid och William regelrätta bandymål som inte räknas. Vi ska inte klaga på domarna när matchen slutar 7-2, men idag är det också lätt att se hur mycket de kan påverka, suckar Hyttinen.

Det enda positiva i kråksången är att det inte finns någon tid att älta den här förlusten. Redan under söndagen är det nämligen dags för ny chans till seger då laget gästar Finspångs AIK på Grosvads IP klockan 15.00.

– Vi ska bara koncentrera oss på morgondagen. Vi får göra vårt bästa igen då. Det är en ny match och en ny möjlighet. Vi måste ta vara på målchanserna vi skapar och inte ge bort gratismål åt andra hållet. Spelmässigt ska vi göra samma saker som vi försöker göra i alla matcher. Vi lyckades med många såna saker idag och förhoppningsvis gör vi det ännu bättre imorgon, säger Hyttinen.

Laget till söndagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Söndag 15.00: Se matchen mellan Finspångs AIK och Katrineholm Bandy här >>

Matchfakta: Tranås - Katrineholm

Mål: 1-0 11’ Emil Ring, 2-0 14’ Emil Ring, 2-1 27’ Aki Manninen (Gustaf Doktare, hörna), 3-1 29’ Victor Göransson (Noel Nyhlén), 4-1 38’ Emil Ring (Filip Hallmén), 5-1 39’ Fredrik Nilsson (Emil Ring), 6-1 53’ Konstantin Akhlestin, 6-2 79’ William Hallberg (straff), 7-2 82’ Max Golander (Filip Hallmén)

Hörnor: TRA: 8 (0) KB: 11 (1)

Utvisningar: TRA 2x10 min KB: 2x10 min 1x5 min

Domare: Patric Bergemalm

Publik: 285 personer, OEM Arena

Se highlights från lördagens match nedan: