Skip to content
Gustav Mattsson ser farten som en nyckel för hans KB i bortamötet med Tellus.
FOTO: Tobias Sterner

Viktiga poäng på spel i säsongens sista bortamatch

16 februari 2024

Den allsvenska bandysäsongen är på väg att avgöras och för Katrineholm Bandys del bjuder lördagen på säsongens sista bortamatch - borta mot IK Tellus.

Det är en rafflande avslutning på den allsvenska bandysäsongen och med bara två omgångar kvar att spela är Katrineholm Bandy ett av fem lag som är, eller riskerar att bli, indragna i striden om att undvika de två negativa kvalplatserna. Sörmlänningarna har dock målskillnaden på sin sida gentemot både TB Västerås och Tranås BoIS, vilket ger ett marginellt bättre utgångsläge inför avslutningen än de jagande konkurrenterna.

Lördagen bjuder på säsongens sista bortamatch, då laget gästar Tellus i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall. Ett Tellus som imponerade när de gästade Kronfågel Arena i mitten av december, men som sedan dess endast har vunnit en match (8-4 hemma mot tabelljumbon Surte) och i teorin kan även de dras in i kvalstriden vid förlust mot KB under lördagen.

– Vi har en bra känsla och har kört på bra i veckan. Sedan brukar Tellus borta vara den tråkigaste bortamatchen på året. Det brukar inte vara så mycket folk, men det är lite hemmamatch för mig och det kommer lite släkt och vänner, så det ska bli jäkligt kul ändå faktiskt, säger KB-anfallaren Gustav Mattsson.

– Den matchen när vi mötte dem här hemma så var de nog ett av de bästa lagen vi har mött i år, faktiskt. Sedan vad jag har sett på resultaten, och även när jag har tittat på någon match, så är det inte riktigt samma lag nu. De har väl också lite skador och sådär som kanske ställer till det, så jag tror att det kommer att bli en annan matchbild nu. Det kändes som att de var numret större än oss förra matchen, men vi ska se till att ändra det och ta tag i matchen imorgon.

23-åringen menar även att det finns tydliga nycklar i det egna spelet när man möter ett rutinerat och disciplinerat Tellus. En av dessa är att få upp farten i det egna spelet.

– Ja, så är det absolut. Det är klart att de har många med rutin, framförallt i backlinjen och på mittfältet. De kan hålla i bollen i dra ner tempot när det behövs, men de kanske inte har samma fart som oss och det är det vi får utnyttja. Vi ska sätta fart på bollen och fart på skridskorna så kan vi nog störa dem, säger Mattsson.

Något större fokus på tabelläget eller spekulationer kring resultat i andra matcher finns inte i KB-laget inför lördagen, menar anfallaren.

– Det är väl klyschigt att säga att vi ska ta en match i taget, men det är lite det vi får göra. Vi kan inte påverka de andra resultaten, utan vi kan bara påverka vår egen prestation. Så det gäller att ta en match i taget nu, de två matcherna som är kvar, och försöka vinna båda. Då är det ju lugnt. Så det är det som får vara fokus och målet, säger han.

Truppen till lördagens match presenteras under lördagen, cirka en timma innan avslag, på våra sociala medier.

Lördagens match startar 15.40 (OBS! Tiden) i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall och om ni inte har möjlighet att vara på plats så ser ni matchen på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Lördag 15.30: Se mötet mellan IK Tellus & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Gustav Mattsson nedan: