Skip to content
Ville Hämäläinen satte det matchavgörande 2-1-målet borta mot IK Tellus under lördagen.
FOTO: Tobias Sterner

Hämäläinen hjälte när KB tog blytung seger

17 februari 2024

Katrineholm Bandy behövde vinna lördagens bortamöte med Tellus för att ge sig själva ett bra utgångsläge inför den sista allsvenska omgången. Något man också lyckades med.

Det var två oerhört viktiga poäng på spel i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall under lördagen när Katrineholm Bandy gästade Tellus och det syntes verkligen inledningsvis. Den första halvleken var avvaktande och försiktig på ett sätt som gästerna inte alls var nöjda med. Dessutom hade hemmalaget fått ta ledningen med 1-0 innan pausvilan.

– Första halvlek var jäkligt avslagen, från vårt håll i alla fall. De fick ju åka och rulla boll bäst de ville, så det var väldigt avslaget, säger ytterhalven Arvid Rönnlund.

I den andra akten satte dock KB bättre fart på grejerna, bland annat tack vare just en storspelande Rönnlund. De klara målchanserna i öppet spel var dock inte allt för många, utan istället skulle det visa sig bli fasta situationer som blev avgörande. Niklas Eriksson kvitterade matchen med en isare från straffpunkten och i den 70:e minuten kom målet som skulle visa sig bli matchavgörande. Detta då Ville Hämäläinen äntligen fick utdelning på en intränad hörnvariant och satte 2-1.

– Vi har tränat på den hela säsongen, så det var bra att jag lyckades en gång, flinar Hämäläinen som slet oerhört hårt matchen igenom efter att nyligen ha kommit tillbaka från sjukdom.

– Det kändes väl inte så bra, men vi kämpade hårt och gjorde det ganska bra. Vi vann och det är det viktiga. Två poäng.

Segern innebär att KB är på säker mark med två poäng ner till kvalstrecket inför den sista matchen, hemma mot Falu BS nästa lördag. Med andra ord säkras det allsvenska kontraktet definitivt vid poäng i den matchen.

– Det är jättekul att vinna idag, men vi har en jätteviktig match till och nu måste vi fokusera på den, säger matchvinnare Hämäläinen.

Matchfakta: Tellus - Katrineholm
Mål:
1-0 32' Filip Wikblad (hörna), 1-1 53' Niklas Eriksson (straff), 1-2 70' Ville Hämäläinen (Gustaf Doktare, hörna).
Hörnor: IKT: 11 (1) KB: 9 (1)
Utvisningar: IKT: 3x10 min 1x5 min KB: 2x10 min
Domare: Daniel Carlfjord
Publik: 68 personer, Gubbängens Skridsko- och Bandyhall

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Arvid Rönnlund och Ville Hämäläinen nedan: