Skip to content
FOTO: Tobias Sterner

Niklas ”Messi” Eriksson avslutar karriären

21 februari 2024

Katrineholm Bandys meste spelare genom tiderna, Niklas ”Messi” Eriksson, har meddelat föreningen att han ämnar lägga skridskorna på hyllan efter den här säsongen och gör således karriärens sista match hemma mot Falu BS på lördag.

Lördagens hemmamöte med Falu BS i Kronfågel Arena blir inte bara speciellt för att det är säsongens sista hemmamatch och Katrineholmsandan-matchen. Nu står det även klart att matchen blir klubbikonen Niklas ”Messi” Erikssons sista i karriären. 32-åringen, som fyller 33 i nästa vecka, informerade nyligen föreningens sportsliga ledning om sitt beslut att lägga skridskorna på hyllan efter säsongen.

– När vi fick det här beskedet av Niklas så var det givetvis ett tråkigt besked att få, men när han förklarade hur han kommit fram till sitt beslut så fanns det inte mycket kvar att diskutera. Vi är enormt tacksamma för alla Niklas insatser för föreningen, främst som spelare, men även som förebild och ambassadör. Det sistnämnda tror och hoppas vi att han kommer fortsätta vara och oavsett aktiv roll eller inte så kommer Niklas Eriksson för alltid att vara en del av Katrineholm Bandy, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

– Jag har fattat det här beslutet för att jag helt enkelt känner mig färdig. Jag har spelat på elitnivå i 17 år nu och det finns andra saker i livet som jag känner att jag vill ha mer tid till. Inte på något sätt handlar det om missnöje från min sidan, utan jag känner mig helt enkelt klar, säger ”Messi” själv om sitt avsked.

– Den här sporten och den här föreningen har i princip varit hela mitt liv och för det är jag evigt tacksam. Det finns så många lagkompisar, ledare och andra människor i föreningen som betytt väldigt mycket för mig. Att dessutom få möjligheten att avsluta med en säsong där jag känt mig i bättre fysisk form än på länge, tillsammans med en riktigt ung och hungrig grupp har verkligen gett mig mycket. Det har varit en ära att bära kaptensbindeln och att få försöka leda, stötta och inspirera många lovande spelare som jag verkligen tror går en ljus framtid tillmötes - precis som hela föreningen.

Lördagens match blir Erikssons 340:e tävlingsmatch för klubben, vars A-lag han har representerat hela vägen sedan sammanslagningen mellan Katrineholms SK och Värmbol 2007, med undantag för en säsong i TB Västerås. Under de 16 säsongerna har han hunnit med elitseriespel, två elitseriekval, att spela upp klubben från Division 1, vunnit åtta interna poängligor samt vunnit den allsvenska skytte- och poängligan vid ett tillfälle. Totalt facit: över 500 poäng på 340 tävlingsmatcher.

– Det är klart att det finns otaliga minnen som dyker upp när jag tänker tillbaka, men avancemanget till Elitserien 2009 och återtåget till Bandyallsvenskan 2018 sticker nog ändå ut lite extra. Sedan måste jag säga att känslan runt föreningen och laget här och nu faktiskt är något speciellt. Sportsligt hade vi önskat mer, men energin i och runt gruppen vet jag inte om jag har upplevt så många gånger tidigare. Att det numera till exempel kryllar av barn som vill ha autografer och bilder varje vecka… Så var det inte ens när vi var i Elitserien och det ger mig verkligen en stark känsla av att föreningen är på väg mot någonting riktigt bra, säger Eriksson.

Niklas kommer att tackas av i samband med lördagens möte med Falu BS och vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att vara på plats för att hylla ”vår Messi”! Lördagens match startar 17.00 i Kronfågel Arena och avtackningen av Niklas Eriksson kommer att ske innan avslag.