Skip to content
Ville Hämäläinen firar ett av sina två mål i den inledande träningsmatchen.
FOTO: Hilda Doktare

KB redo för cuppremiär - "Om vi spelar vårt eget spel kan det bli riktigt bra"

30 augusti 2024

Lördagens möte mellan Katrineholm Bandy och Falu BS i Kronfågel Arena markerar starten på den Allsvenska Supercupen. Med säsongens första tävlingsmatch framför sig, är Katrineholm redo för en jämn och spännande kamp.

Lördagen markerar starten på gruppspelet i Allsvenska Supercupen, där Katrineholm Bandy ställs mot Falu BS på hemmaplan i Kronfågel Arena. Till skillnad från förra året, då laget spelade sex träningsmatcher inför Supercupen, har denna försäsong varit kortare vad gäller matchspel. Trots det har de rödblå tränat intensivt och känner sig redo när säsongens första tävlingsmatch står för dörren.

Förra lördagen ställdes Katrineholm mot Tranås i en träningsmatch. Efter en svajig första halvlek lyckades laget vända underläget och vinna, något som har stärkt moralen i truppen inför Supercupen. Det är framförallt insatsen i den andra halvleken som laget vill ta med sig in i tävlingssammanhang.

– Vi måste ta med oss det vi gjorde i den andra halvleken mot Tranås. Vi hade bra skridskoåkning, bra tempo med bollen och visade vilja att spela och prova nya saker, säger Hämäläinen.

Falu BS, som förra säsongen slutade fyra poäng före Katrineholm i Allsvenskan, är inget enkelt motstånd. Lagens möten förra säsongen resulterade i varsin seger, vilket gör att lördagens match ser ut att bli en jämn och spännande drabbning. Hämäläinen förväntar sig en hård match:

– Jag tror att det kommer bli en tuff fight. Vi behöver spela hårt i varje situation, men om vi spelar vårt eget spel, passar bollen snabbt och har bra rörelse, så kan det bli både bra och roligt. 

När det gäller förväntningar inför den kommande serien är Hämäläinen optimistisk:

– Det är svårt att säga exakt hur långt vi kan gå, men vi har ett ungt och hungrigt lag, och jag tror att vi har bra möjligheter, avslutar han.

 

Hela laget till lördagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen på Bandyplay.se dock utan kommentatorer.

Lördag 14:00: Se cuppremiären mellan Katrineholm Bandy och Falu BS här.