Skip to content
FOTO: Hilda Doktare

KB redo för träningsmatch mot Åtvidaberg

12 september 2024

Katrineholm Bandy går in i helgens träningsmatch mot Åtvidaberg med en bra känsla trots uddamålsförlusten mot Rättvik förra veckan. Laget hoppas nu ta ytterligare kliv och finslipa spelet inför den kommande säsongen i Kronfågel Arena.

Efter en stark prestation i förra helgens uddamålsförlust mot Rättvik i Allsvenska supercupen riktar Katrineholm nu blicken mot ytterligare en träningsmatch där Åtvidaberg står för motståndet. Trots förlusten var insatsen stark, särskilt defensivt, och inför lördagens match hoppas laget kunna bygga vidare på det. Försäsongen har hittills sett lovande ut för Katrineholm, även om det finns områden som fortfarande behöver finslipas.

 – Försäsongen har varit bra för oss så här långt. Vi har presterat stabilt och tar steg framåt i varje match, även om det finns saker vi behöver jobba på, förklarar Melker Lindqvist inför lördagens match.

Inför mötet med Åtvidaberg är man medvetet om sin, på pappret, fördel men laget är också inställt på att det kan komma och bli en tuff och fartfylld match.

– Det här är en match där vi får anses vara favoriter, men det ska inte tas för givet. Åtvidaberg kommer hit hungriga och kommer ge oss en ordentlig kamp, fortsätter Lindqvist.

Efter den starka defensiva insatsen mot Rättvik, där laget endast släppte in mål på hörnor, är planen att bygga vidare på den strukturen.

– Vi måste fortsätta hålla ihop defensivt och bygga vidare på det vi gjorde bra mot Rättvik. Det gäller att hålla samma fokus.

Åtvidaberg kommer dock med ett hungrigt lag som är redo att utmana. Katrineholm ser fram emot ännu en utvecklande match där de får chansen att finslipa spelet ytterligare inför den kommande allsvenska säsongen.

– Vi ser fram emot en rolig match där vi hoppas kunna ta ytterligare steg framåt, avslutar Lindqvist.

Laget till lördagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag. 

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga. Matchen kommer att sändas på bandyplay med AI-kamera för 39kr utan kommentator. 

Lördag klockan 14:00: Träningsmatch mellan Katrineholm och Åtvidaberg