Skip to content
FOTO: Hilda Doktare

Rivalmöte väntar – Ekholm redo att ställas mot tidigare lagkamraterna

8 oktober 2024

Katrineholm Bandy avslutar under onsdagen gruppspelet i Allsvenska Supercupen med en match borta mot rivalerna Örebro SK.

Den Allsvenska Supercupen började bra för Katrineholm Bandy med en vinst mot Falu BS. Vinsten följdes sedan upp av en uddamålsförlust mot Rättvik och sedan ytterligare en förlust mot Boltic. Imorgon (onsdag) väntar sista matchen i supercupens gruppspel för Katrineholm när Örebro SK står för motståndet.

För Olle Ekholm blir matchen speciell. Förra säsongen spelade han tillsammans med Linus Doktare för Örebro SK, men nu är de tillbaka i Katrineholm och ser fram emot att möta sina tidigare lagkamrater.

– Det ska bli kul. Roligt att träffa alla igen och extra speciellt att möta dem redan nu under försäsongen, säger Ekholm.

Även om resultaten i Supercupen varit blandade, har försäsongen i övrigt gått bra för Katrineholm. Samtliga tre träningsmatcher har resulterat i segrar, vilket ger laget självförtroende inför den sista matchen i cupen.

– Vi har gjort både bra och dåliga matcher, men jag tycker ändå att det ser lovande ut speciellt med tanke på att vi är så många nya i laget. När vi får till det vi jobbar på så är vi ett lag som jag tror kan vara med och slåss i den övre halvan av Allsvenskan i vinter, fortsätter Ekholm.

Onsdagens möte mot Örebro SK är ett klassiskt möte för Katrineholm, och med bekanta ansikten i Örebro-truppen, som Alexander Strand, Jimmy Jersinsky och Emil Andersson, väntar ett intensivt derby. Ekholm är dock tydlig med att fokus ligger på att göra jobbet på isen.

– ÖSK är ett bra lag och det vet vi, det kommer krävas ett väldigt jobb både offensivt och defensivt. Jag tror vi har bra chanser bara vi får ihop vår defensiv så kommer offensiven där efter, avslutar han.

 

Onsdagens matchtrupp presenteras på våra sociala medier ca 1h innan avslag.

Onsdagens match startar 19.00 i Behrn Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se. 

Glöm inte att teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset med koden bp50. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Se mötet mellan Örebro och Katrineholm här!