Skip to content

Sent avgörande gav Katrineholm segern mot Narukerä

12 oktober 2024

Katrineholm Bandy såg ut att ha matchen i sin hand med en 3–0-ledning i halvtid, men finska Narukerä svarade starkt och kvitterade i slutminuterna. I ett rafflande avslut lyckades Jonathan Hyttinen avgöra med ett frislag på övertid och säkrade därmed en 4–3-seger för Katrineholm.

Katrineholm inledde matchen mot Narukerä starkt, och redan i den nionde minuten satte Linus Doktare 1–0 efter på hörna inslagen från Henrik Cervin. Ett effektivt anfallsspel följde, och bara nio minuter senare utökade Jonathan Hyttinen till 2–0 efter fint förarbete av Gustaf Doktare.

Precis före halvtidsvilan kom ytterligare ett viktigt mål. Olle Ekholm hittade fram med en passning till Tim Ringqvist, som tryckte in 3–0 och gjorde därmed sitt första mål i Katrineholmströjan.

- Olle kom ner längs sargen och spelade in bollen. Jag stod rätt placerad vid mål och kunde enkelt peta in den. Det känns alltid kul att göra sitt första mål i ett nytt lag, säger Ringqvist om sitt premiärmål.

Trots Katrineholms dominans i första halvlek, vaknade Narukerä till liv i andra. Kristian Paukkonen reducerade till 3–1 efter en framspelning av Ville Aaltonen i den 65 minuten, och strax därefter satte Eero Paavola 3–2, även det efter ett samspel med Aaltonen. Med sju minuter kvar kvitterade Narukerä till 3–3 genom Veeti Kujansuu, vilket skapade nerv inför slutminutrarna.

Men i matchens sista minuter fick Katrineholm ett frislag strax utanför straffområdet. Gustaf Doktare slår en klockren passning till Hyttinen som blev fri och satte sitt andra mål för kvällen, vilket gav Katrineholm en dramatisk 4–3-seger.

- Det var en tuff match, men det känns ändå bra att vi lyckades hålla ihop och ta hem segern till slut. Det finns mycket bra att ta med oss från matchen, men samtidigt finns det även en del detaljer att jobba på inför seriestarten, summerar Ringqvist efter matchen.

Matchfakta

Mål: 1-0 9’ Linus Doktare (Henrik Cervin), 2-0 18’ Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare), 3-0 43’ Tim Ringqvist (Olle Ekholm), 3-1 65’ Kristian Paukkonen (Ville Aaltonen), 3-2 77’ Eero Paavola (Ville Aaltonen), 3-3 83’ Veeti Kujansuu (Eero Paavola), 4-3 91’ Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare).

Hörnor: KB 5 (1),  Narukäre 10 (0)

Domare: Dennis Lisell

Publik: 55

Obs:

På grund av att Tillberga (som Katrineholm skulle möta i ett genrep den 20 oktober) väntas gå till slutspel i supercupen kommer nästa match för Katrineholm att istället spelas den 18 oktober. Motståndet i matchen är inget mindre än Bollnäs. Mer information om matchen kommer i början på veckan.