Skip to content
FOTO: Hilda Doktare

Katrineholm avslutade försäsongen starkt – vann mot elitserielaget Bollnäs

19 oktober 2024

Katrineholm Bandy bjöd på en imponerande insats i sitt genrep inför Allsvenskan när de på hemmaplan besegrade elitserielaget Bollnäs med 4-2. Matchen präglades av ett starkt kollektivt arbete och en storspelande Lasse Korhonen i målet, som gång på gång avvärjde Bollnäs anfall.

Katrineholm Bandy avslutade försäsongen på bästa möjliga sätt med en imponerande 4-2-seger över elitserielaget Bollnäs i gårdagens genrep inför Allsvenskan. Hemmalaget stod för en stabil insats genom hela matchen, med målvakten Lasse Korhonen i spetsen som levererade en nästintill felfri insats och räddade allt Bollnäs försökte sig på.

Redan i den fjärde minuten satte Cim Jacobsson tonen för matchen när han, på passning från Linus Doktare, placerade 1-0 i målet.  Jonathan Hyttinen utökade sedan hemmalagets ledning till 2-0 på hörna, serverad av Jasu Koljonen, i den 26 minuten.

Bollnäs tog en timeout efter 27 minuter i ett försök att få grepp om spelet, men istället var det Katrineholm som ökade på ledningen innan halvtid då Cim Jacobsson spelade fram bollen till Alex Höög som hittade nätet och man gick till halvtid med en 3-0 ledning.  

Under andra halvlek kämpade Bollnäs för att komma tillbaka in i matchen och reducerade till 3-1 genom Tatu Ässämäki, assisterad av Arvid Rönnlund (som förra året spelade med Katrineholm via ett utvecklingsavtal), i den 54 minuten. Trots pressen från gästerna fortsatte Korhonen att storspela och hålla KB i ledningen.

Hemmalagets Linus Doktare såg till att säkra segern med sitt 4-1-mål på hörna, fint assisterad av Gustaf Doktare, innan Erik Pettersson reducerade för Bollnäs med sitt 4-2-mål i den 60 minuten. Strax därefter tog Katrineholm en timeout för att samla sig, och hemmalaget lyckades hålla undan Bollnäs fram till slutsignalen.

Matchen blev ett kvitto på Katrineholms styrka inför den kommande säsongen i Allsvenskan, där både försvar och anfall klickade, med en storspelande Korhonen som den klart lysande stjärnan. Nämnde Korhonen påpekade själv att nerverna kröp fram i andra halvlek och väljer att lyfta laget i stället.

-Jag tycker det gick bra, men jag blev lite nervös sista kvarten och började tänka lite för mycket vid mina utkasten. Men idag hjälpte vi verkligen varandra mycket, och det var kul att se att vi kan spela så bra när vi möter tuffare motstånd, sa Korhonen

Efter matchen reflekterade Korhonen över skillnaden att möta ett elitserielag jämfört med övriga lag man mött under försäsongen. Han noterade att Bollnäs spelade snabbt med både boll och åkte mycket skridskor, men samtidigt betonade hur hårt Katrineholm jobbade:

- Det är ett högre tempo absolut, de spelade väldigt snabbt med bollen och åkte mycket skridskor. Men vi jobbar verkligen skitbra idag och var väldigt effektiva i våra hörnor åt båda hållen. 

Korhonen var tydligt nöjd med lagets prestation, och även om han själv stod för en bra insatts var det lagets gemensamma arbete som han gång på gång lyfte fram. Han underströk vikten av att hela laget hjälptes åt och att de kämpade stenhårt genom hela matchen. 

- Alla jobbar stenhårt och jag hoppas att vi alltid kan jobba så här hårt. Det var roligt att möta ett elitserielag. Det känns viktigaste att vi ändå kan vinna mot bättre lag, även om Bollnäs inte var sitt bästa jag idag var vi väldigt bra och det räcker. Vi jobbar stenhårt och fortsätter vi att jobba stenhårt kan vi vinna vilken match som helst, avslutade han.

Matchfakta: Katrineholm - Bollnäs

Mål: 1-0 4’ Cim Jacobsson (Linus Doktare), 2-0 26’ Jonathan Hyttinen (Jasu Koljonen) hörna, ’27 bollnäs timeout, 3-0 42’ Alex Höög (Cim Jacobsson), 3-1 54’ Tatu Ässämäki (Arvid Rönnlund), 4-1 Linus Doktare (Gustaf Doktare) hörna, 4-1 60’ Erik Pettersson (Tatu Ässämäki) 63’ Katrineholm timeout

Hörnor: KB 5 (2) Bollnäs 15 (1) 

Domare: Ulrik Bergman

Publik: 201

Nästa match spelas lördag 26 oktober kl 15.00 mot Djurgården hemma i Kronfågel Arena, detta då Allsvenskan drar igång.